ARHIVA B365

Soluţiile băncilor la criza francului

Este a şasea instituţie de credit care oferă astfel de măsuri în ultimele două săptămâni, arată Digi24.

„Bancpost reduce dobânda cu 0,80 puncte procentuale pentru toţi clienţii săi persoane fizice cu credite în franci elveţieni cu dobândă variabilă. Această măsură se va aplica începând din data de 29 ianuarie 2015 şi va fi valabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii, conform clauzelor stipulate în contractul fiecărui client.

În plus, Bancpost îşi sprijină clienţii care întâmpină dificultăţi la plata ratelor prin soluţii individuale. Bancpost va continuă să ofere şi soluţii pe termen lung, bazate pe opţiunile şi nevoile fiecărui client. Aceste soluţii au început să fie oferite de bancă încă din 2009, iar în prezent includ restructurarea, conversia de monedă şi prelungirea perioadei de creditare”, se arată în comunicatul instituției.

Astfel, OTP şi Millennium au redus dobânda cu până la 1,5% timp de trei luni, iar Volksbank a îngheţat cursul de schimb la 3,8 lei pentru un franc, pentru o perioadă similară.

Şi Raiffeisen a coborât dobânda medie, de la 6% la 5,5%, în vreme ce Banca Românească a tăiat dobânda cu peste 0,8 puncte. Singura care nu a venit cu o ofertă generală este Piraeus Bank, dar reprezentanţii băncii au anunţat că negociază cu fiecare client în parte.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button