Soluții pentru urgențe stomatologice (P)

31 ian. 2022
18 Afișari
Soluții pentru urgențe stomatologice (P)
Soluții pentru urgențe stomatologice

Urgențele stomatologice nu pot fi ignorate. Știm cu toții că problemele dentare provoacă dureri, interferează cu activitățile zilnice și scad puterea de concentrare. Cauzele pot fi variate, de la amânarea vizitelor la stomatolog, la diverse accidente. Indiferent care este motivul, o astfel de problemă are nevoie de rezolvare rapidă.

Desigur, odată cu disconfortul fizic, urgențele stomatologice aduc cu sine și problemele financiare deoarece lucrările dentare pot fi destul de costisitoare și nu sunt acoperite de asigurarea medicală. Pentru a le achita e posibil să fie nevoie să apelam la economii personale, împrumuturi sau credite online nebancare.

Poți evita consumul de timp, energie și resurse dacă alegi să ai comportamente sănătoase legate de igiena orală. Pentru situațiile neprevăzute, nedorite, precum accidentele, este indicat să ai mereu un fond de urgență la care să poți apela sau să știi că ai de unde împrumuta rapid suma de care ai nevoie.

Fii conștient de riscurile sănătății orale precare

Aproximativ 80% din populația României are probleme de sănătate orală, 4 din 10 români neprezentându-se niciodată la stomatolog.

Totuși, atunci când o fac, românii se prezintă la stomatolog din cauza unor problemele care nu mai pot fi ignorate, precum gingivita, cariile dentare, paradentoza, dinții strâmbi sau fracturați ori din cauza sensibilității dentare care cauzează dureri prea mari.

Desigur, majoritatea problemelor apar pe fondul unor comportamentele nesănătoase legate de igienă și alimentație, după cum confirmă și medicii stomatologi. De aceea, dincolo de spălatul pe dinți, pentru a preveni probleme stomatologice, există și alte reguli de igienă pe care trebuie să le urmezi.

Totul începe în copilărie. Este recomandat ca părinții să își ducă copiii la stomatolog de la vârste mici, chiar înainte să le cadă dinții de lapte, pentru a învăța despre importanța sănătății orale.

E posibil ca celor mici să le fie frică de stomatolog însă în prezent există și medici specializați în lucrul cu cei mici. Pedodonții folosesc diverse modalități pentru a face vizitele mai puțin stresante pentru micuți și uneori chiar distractive.

Părinții, la rândul lor, trebuie să se asigure că cei mici urmează regulile de igienă indicate de către stomatolog, reguli pe care ei înșiși trebuie să le respecte pentru a da un exemplu bun. În acest fel se pun bazele unor comportamente de igienă sănătoase, care vor fi tot mai ușor de urmat odată cu trecerea timpului.

Banii și sănătatea orală

Pe lângă obiceiurile sănătoase legate de igienă, este nevoie să intervii și la alt nivel pentru a menține sănătatea dinților. În primul rând, găsește un medic stomatolog în care să poți avea încredere și pe mâna căruia să te lași atât pentru controalele de rutină, cât și pentru diverse proceduri medicale. Relația cu acesta este foarte importantă, precum și nivelul tău de confort la vizitele în cabinet. Totodată, un medic la care mergi frecvent îți cunoaște și istoricul medical, ceea ce este încă un avantaj.

În al doilea rând, respectă frecvența indicată pentru controalele de rutină și pentru efectuarea procedurilor necesare. Roagă medicul să îți ofere un calendar aproximativ. În funcție de acesta îți vei putea estima cheltuielile anuale pentru vizitele la stomatolog – care vor fi, cu siguranță, mai mici decât în cazul unor urgențe cauzate de probleme ignorate multă vreme.

Lista cheltuielilor anuale este cea care îți arată unde va fi nevoie să îți direcționezi parte din venituri în cursul anului și ce bani trebuie să strângi din timp pentru a putea acoperi diverse proceduri. O altă măsură poate fi instituirea unui fond de urgență pentru situații neprevăzute. Acesta te poate scuti de bătăi de cap mai târziu însă, atunci când acesta nu acoperă cheltuielile apărute, e bine să știi că există și alte soluții, precum un credit pentru nevoi personale.

Creditul de nevoi personale a fost special creat în acest scop, deci nu amâna să-ți rezolvi o problemă stomatologică doar pentru că nu vrei să împrumuți bani. E posibil ca mai târziu să te coste și mai mult, atât financiar, cât și fizic. Amintește-ți: atunci când ai grijă de sănătatea ta, ai grijă și de bugetul tău!

Cookies