Soluții europene pentru dezvoltarea Sectorului 4. Daniel Băluță s-a inspirat cu idei din Franța

10 oct. 2021
372 Afișari
Soluții europene pentru dezvoltarea Sectorului 4. Daniel Băluță s-a inspirat cu idei din Franța
Soluții europene pentru dezvoltarea Sectorului 4. Daniel Băluță s-a inspirat cu idei din Franța. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4 a participat zilele trecute la o ceremonie la Lyon, în Franța, în vederea implementării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea părții de sud a Bucureștiului. Cu cine a discutat Daniel Băluță în Franța.

Soluții europene pentru dezvoltarea Sectorului 4. Daniel Băluță s-a inspirat cu idei din Franța. De asemenea, în cadrul acestei ceremonii găzduite la Lyon, edilul a vorbit despre proiectele smart city realizate în comunitatea Sector 4, cât și despre cele din metropola franceză, cum ar fi: smart-city, smart-living sau smart-environment.

Soluții europene pentru dezvoltarea Sectorului 4

Daniel Băluță este membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor – cea mai legitimă reprezentare a cetățenilor din toate regiunile din Uniunea Europeană. Primarul Sectorului 4 a declarat că știe cât de importante sunt astfel de dialoguri, pentru comunitățile pe care primarii le reprezintă.

Recomandăm și: Ce vrea să facă Daniel Băluță pe fațadele blocurilor din Sectorul 4 cu peste 800 de mii de euro. Bucureștenii nu s-au declarat prea încântați de propunerea sa

Edilul a scris pe pagina de Facebook că în cadrul ecestei ceremonii de la Lyon a întâlnit-o pe Anne Hidalgo, primarul capitalei Franței. Daniel Băluță declară că a fost onorat de această întâlnire, dar a însemnat și o oportunitate pentru Sectorul 4 al Micului Paris, aceea de a deschide noi perspective de dezvoltare.

„Întâlnirea a fost pentru mine o mare onoare”, a scris Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, pe pagina de Facebook.

Daniel Băluță s-a inspirat cu idei din Franța

Edilul spune că la nivelul Primăriei Sectorului 4 există deschidere pentru a implementa soluții eficiente, similare cu ce au implementat cei din conducerea metropolei franceze și care au dat roade și au fost aplicate cu succes pentru a ține pasul cu tendințele noi din domeniile:

  • smart city;
  • smart living;
  • smart environment.

Recomandăm și: Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. Primarul Băluță promite că devine zonă de promenadă

Aceste concepte europene dezvoltate și implementate cu succes la Paris au reușit să:

  • reducă semnificativ numărul autovehiculelor din oraș;
  • transforme mai multe artere de circulație în zone pentru pietoni (zone pietonale);
  • tot mai multe spații verzi în cartierele din oraș.
Cookies