Soluție de unificare a celor 7 primării în București: în fiecare an, Primăria Capitalei și primăriile de sector derulează lucrări. De fiecare dată separat!, nu împreună

27 ian. 2022
539 Afișari
Soluție de unificare a celor 7 primării în București: în fiecare an, Primăria Capitalei și primăriile de sector derulează lucrări. De fiecare dată separat!, nu împreună
Soluție de unificare a celor 7 primării în București

În această perioadă, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector dezbat bugetele locale. Aceste dezbateri stabilesc programe de lucrări (reparații, modernizare, investiții noi, etc) pentru diverse străzi.

Tot în această perioadă, administratorii de rețele (gaze, electricitate, apă, canal, termie, rețele de comunicații) își stabilesc programele de investiții pentru anul 2022.

Pentru că acționează separat, vicepremiarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, și-a propus să-i strângă pe toți la aceeași masă și să integreze toate proiectele de investiții, astfel încât să existe o coerență în acțiune.

”Diferențe calitative ale drumurilor: unul reparat, altul nu.”

Într-o postare pe Facebook, Bujduveanu a remarcat că deși există un instrument juridic la îndemână – Programul Coordonator Anual, reglementat prin HCGMB 275/2020 – nu de puține ori o stradă a fost reparată de gropi și la scurt timp un administrator de rețele a efectuat săpături pentru o investiție.

„Nu de puține ori primăriile de sector asfaltează străzi secundare, care se intersectează cu bulevarde administrate de Primăria Capitalei, dar și invers – PMB repară bulevarde, care se intersectează cu străzi secundare – existând diferențe calitative ale drumurilor: unul reparat, altul nu.

București este un singur oraș. Trebuie adusă coerența în programele de investiții și limitat la maxim disconfortul creat locuitorilor Capitalei. Și asta am început să facem.”, a scris Bujduveanu.

Soluția de unificare propusă de viceprimarul Capitalei:

➖ Primăria va repara sau moderniza strada doar DUPĂ ce administratorii de rețele fac investiția. Le acordăm suficient timp pentru a derula lucrările, iar apoi interzicem orice intervenție pe strada respectivă.

➖ La fel facem și între primării: Programele de asfaltare ale Primăriei Capitalei, prin Administrația Străzilor, vor fi corelate cu cele ale primăriilor de sector. Obținem astfel o lucrare integrată și limităm semnificativ disconfortul locuitorilor din București.

➖ Facem planificare multianuală: Corelăm toate programele de investiții ale administratorilor de rețele cu cele ale primăriilor pe o perioadă de cel puțin 5 ani, pentru a crea predictibilitate.

Distrigaz, Apa Nova, Enel, Termoenegetica și STB, la aceeași masă cu PMB

Viceprimarul s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, Apa Nova Bucureşti, e-distribuție Muntenia, C.M. Termoenergetica București, Societatea de Transport București – STB SA, Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti, precum și cu conducerea Direcției Generale de Utilități a PMB.

Ce s-a stabilit în urma ședinței:

  • concentrarea investițiilor tuturor administratorilor de rețele în funcție de prioritățile orașului. Iar prioritatea Bucureștiului o reprezintă rețelele de distribuție a agentului termic.
  • C.M. Termoenergetica București a prezentat planul de investiții care începe în 2022 și se va derula pe câțiva ani. Este vorba despre lucrări de înlocuire a peste 110 km de conducte (220 km tur-retur).
  • Lucrările vor avea loc în zonele Militari, Grozăvești, Tei, Colentina, Dristor și Progresul.
    În aceste zone se va concentra și necesarul de investiții ale altor administratori de rețele

Te-ar putea interesa și

Bucureștiul are, în sfârșit, o HARTĂ interactivă a avariilor. Afli, în timp real, unde au loc săpături în asfalt la rețelele de apă/canalizare, gaze, electricitate

Cookies