În această perioadă, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector dezbat bugetele locale. Aceste dezbateri stabilesc programe de lucrări (reparații, modernizare, investiții noi, etc) pentru diverse străzi.
Tot în această perioadă, administratorii de rețele (gaze, electricitate, apă, canal, termie, rețele de comunicații) își stabilesc programele de investiții pentru anul 2022.
Pentru că acționează separat, vicepremiarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, și-a propus să-i strângă pe toți la aceeași masă și să integreze toate proiectele de investiții, astfel încât să existe o coerență în acțiune.
Într-o postare pe Facebook, Bujduveanu a remarcat că deși există un instrument juridic la îndemână – Programul Coordonator Anual, reglementat prin HCGMB 275/2020 – nu de puține ori o stradă a fost reparată de gropi și la scurt timp un administrator de rețele a efectuat săpături pentru o investiție.
„Nu de puține ori primăriile de sector asfaltează străzi secundare, care se intersectează cu bulevarde administrate de Primăria Capitalei, dar și invers – PMB repară bulevarde, care se intersectează cu străzi secundare – existând diferențe calitative ale drumurilor: unul reparat, altul nu.
București este un singur oraș. Trebuie adusă coerența în programele de investiții și limitat la maxim disconfortul creat locuitorilor Capitalei. Și asta am început să facem.”, a scris Bujduveanu.
Soluția de unificare propusă de viceprimarul Capitalei:
➖ Primăria va repara sau moderniza strada doar DUPĂ ce administratorii de rețele fac investiția. Le acordăm suficient timp pentru a derula lucrările, iar apoi interzicem orice intervenție pe strada respectivă.
➖ La fel facem și între primării: Programele de asfaltare ale Primăriei Capitalei, prin Administrația Străzilor, vor fi corelate cu cele ale primăriilor de sector. Obținem astfel o lucrare integrată și limităm semnificativ disconfortul locuitorilor din București.
➖ Facem planificare multianuală: Corelăm toate programele de investiții ale administratorilor de rețele cu cele ale primăriilor pe o perioadă de cel puțin 5 ani, pentru a crea predictibilitate.
Viceprimarul s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, Apa Nova Bucureşti, e-distribuție Muntenia, C.M. Termoenergetica București, Societatea de Transport București – STB SA, Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti, precum și cu conducerea Direcției Generale de Utilități a PMB.
Ce s-a stabilit în urma ședinței:
Te-ar putea interesa și