Soluție de pandemie în Capitală. Ghișeu exterior pentru persoanele nevaccinate

27 oct. 2021
260 Afișari
Soluție de pandemie în Capitală. Ghișeu exterior pentru persoanele nevaccinate
Soluție de pandemie în Capitală. Ghișeu exterior pentru persoanele nevaccinate. Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Primăria Sectorului 2 a gândit și a implementat o soluție pentru persoanele nevaccinate. Instituția a organizat un ghișeu exterior pentru accesul la serviciile publice de urgență.

Soluție de pandemie în Capitală. Ghișeu exterior pentru persoanele nevaccinate, locuitori ai Sectorului 2.

Soluție de pandemie în Capitală

Primăria Sectorului 2 a anunțat miercuri, 27 octombrie 2021, că a deschis un ghișeu aflat afară pentru accesul la serviciile publice de urgență, pentru persoanele care nu au și care nu au alte teste.

Reprezentanții instituției au declarat că au fost aplicate prevederile Hotărârii de Guvern, pentru a oferi cetățenilor accesul la serviciile publice de urgență:

  • eliberare certificate de naștere;
  • eliberare certificate de deces.

Recomandăm și: În loc de cartierul Colentina, Pantelimon, Tei, etc. Sectorul 2 a fost împărțit de primar în cvartale

Ghișeu exterior pentru persoanele nevaccinate

Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Ghișeul exterior se află la intrarea în Primăria Sectorului 2 (dinspre strada Chiristigiilor). La acest ghișeu, cetățenii își pot elibera, cu ajutorul dispozitivelor, număr de ordine, dar pot vedea și când le vine rândul, pe ecrane.

De asemenea, există și o zonă de completat cereri și/sau documente, dar și o zonă de așteptare pentru persoanele care nu au un certificat verde european, un rezultat negativ al testului RT-PCR (care să nu fie mai vechi de 72 de ore), un rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid (care să nu fie mai vechi de 48 de ore).

Potrivit legii, persoanele ce se regăsesc în situațiile menționate mai sus, au acces doar la serviciile publice de urgență: eliberarea certificatului de deces și eliberarea certificatului de naștere, conform informațiilor transmise de Primăria Sectorului 2, pe pagina de Facebook.

Marți seară, după ședința CMBSU (Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență) au intrat în vigoare noi restricții pentru Capitală. Instituția Prefectului – Municipiul București, a anunțat noile restricții. Certificatul verde a devenit obligatoriu la intrarea în toate instituțiile publice, în mall, dar și în toate magazinele mari cu produse nealimentare. Despre restricții puteți citi aici: Noi restricții pentru București sunt în vigoare. Certificat verde obligatoriu în toate mall-urile, dar și la IKEA, Dedeman sau Jumbo. Singurele locuri unde NU ai nevoie

Cookies