Soluţia lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei: Opoziția are nişte obligaţii clare

de:
19 iul. 2019
0 Afișari
Soluţia lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei: Opoziția are nişte obligaţii clare

„În chestiunea cu USR-PLUS eu vorbesc ca analist, din afară, că n-am informații dinăuntru. E o negociere în care cele două partide discută multe lucruri, inclusiv de parlamentare.

În negociere, Cioloș a afirmat că n-a renunțat la posibilitatea de a candida el la președinție, adică „nu luați de la noi asta gratis”, iar pentru varianta foarte probabilă în care se va ajunge la un tandem, discursul pe care începe Cioloș să-l aibă e „premierul e mai important ca președintele”, tocmai pentru a duce imaginea pe ce vrea el să facă.

El vrea să ajungă prim-ministru, din câte înțeleg eu”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Cât privește Primăria Capitalei, Dan a insistat, din nou, că Opoziția trebuie să respecte dorința electoratului său și să vină cu un candidat unic, iar cel mai potrivit candidat unic este chiar el.

„Eu chiar acum am venit de la o întâlnire cu membrii USR dintr-un sector și voi face asta cu toate organizațiile. Nu cred că PSD și mai ales Firea sunt învinși dinainte.

Mai ales că la Primăria Capiatel situația e dezastruoasă, cred că intrarea acolo trebuie pregătită cu un acord politic primar-consilieri. Cred că soluția cea mai bună e candidatul unic al Opoziției și că publicul Opoziției așteaptă acest lucru și politicienii trebuie să se subordoneze dorinței publicului. Publicul ne mai spune, prin sondaje, cine să fie omul ăla.

Cred că, până la urmă, așa se va tranșa. Într-un sondaj pe care eu l-am văzut, acel om e Nicușor Dan”, a declarat Dan, pentru B1 TV.

Întrebat dacă se va înscrie în USR, în eventualitatea în care Uniunea va condiționa susținerea acordată lui la alegeri de o prealabilă înscriere, Dan a răspuns: „Nu. E un test pe care USR trebuie să-l treacă, pentru că în statutul USR, și asta nu s-a schimbat, spune că USR promovează competența. Asta nu înseamnă condiționarea unui om. Eu am încredere în această organizație, că-și respectă principiile de la care a pornit”, potrivit B1.

Cookies