SOLSTIȚIUL DE VARĂ, 21 IUNIE 2015. Tradiții și obiceiuri legate de SOLSTIȚIUL DE VARĂ

de:
20 iun. 2015
0 afișări
SOLSTIȚIUL DE VARĂ, 21 IUNIE 2015. Tradiții și obiceiuri legate de SOLSTIȚIUL DE VARĂ

TRADIȚII, OBICEIURI – SOLSTIȚIUL DE VARĂ. În această zi specială au loc o sumedenie de tradiţii şi obiceiuri, păstrate încă din cele mai vechi timpuri. Totodată, solstiţiul de vară este prilejul unor magii puternice, axate în special pe dragoste ori sănătate, scrie romaniatv.net.

Astfel, ziua în care ne bucurăm cel mai mult de lumina solară a reprezentat dintotdeauna o perioadă de purificare, prin apă şi foc, în timp ce pe pământ sufletele celor trecuţi în nefiinţă merg la pas cu oamenii.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ, 21 IUNIE 2015. TRADIȚII, OBICEIURI – SOLSTIȚIUL DE VARĂ. Tot în această zi se spune că erau descoperite cele mai multe comori ascunse, iar vrăjitoarele erau mai prezente ca niciodată. Se făceau diferite focuri în jurul apelor, în care se aruncau oase sau gunoaie, pentru a alunga spiritele rele venite să contamineze izvoarele sau fântânile.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ, 21 IUNIE 2015. Pe câmpuri, oamenii mergeau cu torţe aprinse pentru a îndepărta bolile recoltelor, iar animalele erau trecute prin foc pentru a le scăpa de spiritele rele venite să sălăşluiască în ele.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ, 21 IUNIE 2015. Duminică vom avea parte de cea mai lungă zi din an

TRADIȚII, OBICEIURI – SOLSTIȚIUL DE VARĂ. O altă tradiţie legată de solstiţiul de vară presupunea transformarea unei bijuterii din aur într-un talisman. Astfel, cu o zi înainte, bijuteria respectivă era pusă alături de diferite ierburi miraculoase (cimbru, salvie, rozmarin, lavandă) într-un vas rezistent la foc, după care, în dimineaţa solstiţiului se scotea obiectul din vas, era cufundat într-un vas cu apă curată, apoi trecut prin focul unei lumânări.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ: TRADIȚII și OBICEIURI.Tot cu flacăra respectivă erau arse ierburile din vas, petru a-şi împrăştia aroma. Bijuteria era apoi lăsată toată ziua la soare, după care era ţinută în mână de către cel care urma să o poarte, în timp ce vrăjitorul spunea de trei ori: „Fii vrăjit şi legat, cu noroc, dragoste şi lumina; belşugul să se reverse şi energiile să străluce. Aşa să fie!”.

Cookies