SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Psihologii: SOLSTIŢIUL DE VARĂ provoacă nervi sau depresii

de:
20 iun. 2014
0 Afișari
SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Psihologii: SOLSTIŢIUL DE VARĂ provoacă nervi sau depresii

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Pe 21 iunie, la ora 13 si 51 minute, este momentul solstitiului de vara, ce marcheaza inceputul verii astronomice. La aceasta data este cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte a anului. Pentru emisfera nordica, solstitiul de vara marcheaza inceputul verii astronomice, iar pentru emisfera sudica este marcat solstitiul de iarna in aceasta data, care marcheaza inceputul iernii astronomice.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Termenul de «solstitiu» provine din doua cuvinte latinesti, «sol», care inseamna soare si «stitium», care inseamna a sta, deci semnificatia cuvantului este «soarele sta». Denumirea de solstiţiu este dată de faptul că la dată respectivă are loc schimbarea gradientului mişcării Soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. Crepusculul are durata maximă din an, iar la latitudinile ridicate crepusculul se prelungeşte toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor „nopţi albe”.

SOLSTITIUL DE VARA 2014 marcheaza inceputul verii astronomice, iar pana la solstitiul de iarna, ce va avea loc in acest an pe data de 22 decembrie, ziua va scadea progresiv. 

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Solstiţiu reprezintă cele două momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau cea mai mică înălţime faţă de ecuator. Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor Pământului nu este constant perpendiculară pe planul orbitei Pământului. Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Urmatoarele momente importante din punct de vedere astronomic sunt echinoctiul de toamna, care va avea loc in 23 septembrie, la ora 5.29, potrivit astro-urseanu.ro, si solstitiul de iarna, care se va desfasura în acest an in data de 22 decembrie, la ora 1.03, conform astro-urseanu.ro, si va marca inceputul iernii astronomice in emisfera nordica.

SOLSTIŢIUL DE VARĂ provoacă nervi sau depresii

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Psihologii atrag atentia ca schimbarile astronomice ii influenteaza pe oameni la SOLSTITIUL DE VARA, acestia fiind predispusi la atacuri de panica sau chiar dificultati de atentie. De asemenea, nervii lor pot sa cedeze mai usor.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. „Din experienta noastra si din ceea ce se scrie in studiile de specialitate, aceste schimbari astronomice au o influenta asupra undelor cerebrale. Ceea ce se stie pana acuma este ca oamenii in aceasta perioada sunt mai irascibili, mai anxiosi, mai depresivi, pot avea mai usor atacuri de panica, au dificultati de atentie, cateodata trebuie sa fie si mai atenti in trafic”, a precizat psihologul Anton Suluman, citat de Realitatea.net.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. TRADIŢII SI SUPERSITII

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului. Tradiţia si superstiţiile au rădăcini străvechi, pentru că cea mai lungă zi a anului a fost considerată punct de balanţă, de răscruce, de schimbare a anului, o zi înscrisă sub semnul focului care este simbolul soarelui. Inca din antichitate, se credea ca magia practicata in timpul solstitiului de vara are darul de a materializa dorinte sau aspiratii aparent imposibile.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Desi era o sarbatorire consacrata revenirii soarelui, solstitiul de vara era si un prilej de gasire si folosirei a apei magice. Imbaierea in lacuri sau rauri avea un efect curativ, dar constituia si un ritual de renastere. In unele regiuni, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului reprezenta o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului reprezenta o cura de refacere a sanatatii si vigorii.

SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2014- 21 IUNIE. Miezul verii a dat mereu prilejul organizarii unor festivaluri dedicate atat focului, cat si apei. Dragonul simbolizeaza haosul din care apare viata si reintoarcerea catre haos prin moarte. Dragonul este o creatura specifica atat focului, cat si apei.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Pentru celti, anul nou incepea atunci cand vechiul dragon era ucis si aparea un alt dragon. Druizii, preotii din regiunile celtice, sarbatoreau Alban Heruin, solstitiul de vara, situat la jumatatea intervalului de timp dintre echinocţiul de primavara (Alban Eiler) si echinocţiul de toamna (Alban Elfed). Acest festival al miezului de vara celebra apogeul Luminii, simbolizat uneori prin incoronarea „Regelui Stejar”, zeul cresterii anului. Solstitiul de vara era celebrat in mod traditional prin ospete in paduri, jocuri si mari focuri de tabara.

SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2014- 21 IUNIE. In China antica, ceremonialul solstitiului de vara consta intr-o sarbatoare dedicata pamantului, fortei feminine si pricipiului Yin. In vechea Galie, celebrarea solstitiului de vara era denumita „Sarbatoarea lui Epona”, dupa numele unei zeite a cailor, personificand fertilitatea, independenta si agricultura.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. Triburile celtice, slave sau germanice sarbatoreau solstitiul de vara cu focuri de tabara. Noaptea solstitiului era specifica festivalurilor focului si magiei de dragoste, oracolelor iubirii si divinatiei. Se credea ca lanurile de cereale se vor inalta la fel de mult ca si inaltimea la care sareau peste foc cuplurile de indragostiti. Puterilor magice ale focului permiteau fetelor sa isi ghiceasca viitori soti.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. In Suedia, un arbore al miezului de vara era inaltat si decorat in fiecare asezare. Satenii dansau in jurul lui, iar femeile se imbaiau intr-un rau. Ritualul avea menirea de a aduce ploaia peste campuri.

SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2014- 21 IUNIE. Anumite ritualurile legate de miezul verii par sa se regaseasca in majoritatea culturilor. Solstitiul de vara era o vreme a purificarii prin apa si foc, un timp cand spiritele pamantului si cerului paseau printre oameni. Puteau fi gasite comori imbelsugate in aur, iar zanele si vrajitoarele erau mai prezente decat in orice alta perioada a anului. Peste campuri erau purtate torte in scopul indepartarii bolilor din grane, iar vitele erau trecute prin foc pentru a se izgoni fapturi asemanatoare vampirilor.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. În ţările europene, după convertirea la creştinism, s-a înrădăcinat tradiţia sărbătoririi zilei Sfântului Ioan Botezatorul în ziua de 24 iunie. Dacă alţi sfinţi sunt celebraţi în ziua morţii lor, Ioan Botezătorul este omagiat în ziua naşterii lui. Această sarbatoare este fixată la câteva zile după solstiţiul de vară, la fel cum Crăciunul a fost stabilit la câteva zile dupa solstiţiul de iarnă. Se spune că aşa cum Ioan l-a precedat pe Iisus, la fel solstiţiul de vară îl anunţă pe cel de iarnă.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2014. La romani, solstitiul de vara este apropiat si legat de sarbatoarea Sanzienelor, marcata pe data de 24 iunie, în aceeaşi zi în care se sărbătoreşte naşterea Sf. Ioan Botezatorul. Sanzienele sunt fapturi magice, aeriene si silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum si insusiri de leac florilor, belsug in campii si fertilitate animalelor. Coronitele de Sanziene lasate noaptea afara puteau asigura fetele ca vor face nunta in vara, daca erau gasite dimineata acoperite de roua.

Cookies