ARHIVA B365

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, trimis in judecata

RECHIZITORIUL PROCURORILOR

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucureşti, a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Concret, în perioada anterior menționată, inculpatul a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective.
În același scop, la data de 28 mai 2015, denunţătorul s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.
În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015.
La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menționat.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul WIGLER SOLOMON în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarul general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri., precum și în legătură cu alte aspecte.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

 

Solomon Wigler este acuzat de cinci fapte de trafic de influență. El ar fi pretins 230.000 de euro de la oameni de afaceri interesați să obțină aprobarea unor PUZ-uri pentru construcții și autorizații. Solomon Wigler ar fi promis că intervine pe lângă primarul general Sorin Oprescu și pe lângă mai mulți consilieri generali. Pentru intervențiile sale în acest sens, el ar fi pretins bani în lunile mai și iunie 2012 și în mai 2015.

Citește și Care este sensul giratoriu pentru care a încasat mită consilierul lui Oprescu. Kaufland, beneficiar

Conform referatului întocmit de procurorii DNA, prin care se cere arestarea preventivă a consilierului Solomon Wigler, acesta a primit o parte din mită chiar în biroul din Primăria Generală a Capitalei. O parte din mita primită de Wigler a fost dată de un om de afaceri pentru obtinerea autorizatiei de constructie a unui sens giratoriu pentru un supermarket, situat la intersectia a doua bulevarde. Consilierul i-a promis acestuia că va interveni pe langa primarul Oprescu pentru obtinerea unei autorizatii speciale. La 25 octombrie 2013 a fost eliberata de catre Primaria Municipiului Bucuresti autorizatia de construire numarul 348, ce poarta semnatura primarului Sorin Oprescu. VEZI REFERATUL AICI

Solomon Wigler ar fi fost reținut miercuri seară în urma unui flagrant delict și audiat de procurori. Solomon Wigler ar fi cerut banii pentru aprobarea unor PUZ-uri referitoare la construcția a trei supermarketuri, dar și pentru aprobarea acceptării unei donații de teren din partea supermarketului, pe care Primăria să lărgească drumul. Reamintim că în ședința de Consiliu General din 28 mai 2015 a fost aprobată primirea unei donații de teren din partea KAUFLAND. , prin intermediul S.C. Alpha Property Development S.R.L. DETALII, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button