ARHIVA B365

Solistul Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ, a ajuns la o clinică olandeză specializată în arsuri

Andrei Găluţ, în vârstă de 31 de ani, solistul formaţiei Goodbye to Gravity, a supravieţuit transportului cu avionul şi a intrat direct în sala de operaţie a spitalului din Beverwijk, Olanda. Andrei a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului (pe mâini, faţă şi umăr), o puternică intoxicaţie cu fum şi arsuri ale căilor respiratorii, în urma tragediei din Colectiv.

Solistul s-a aflat până sâmbătă dimineaţă în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, traheostomizat şi ventilat mecanic. Din start, prognosticul medicilor a fost rezervat în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a arădeanului însă, odată ce Andrei a început să răspundă la tratament, şi-a făcut loc un licăr de speranţă.

După două zile de la tragedie, tânărul arădean a fost evaluat de o echipă de medici din străinătate care au apreciat că s-ar impune transferul la o clinică din afara României, însă pacientul nu era transportabil, scrie aradon.ro. Odată ce au apărut semne că organismul lui Andrei luptă, că starea sa de sănătate se îmbunătăţeşte uşor, medicii de la Spitalul Elias au decis că tânărul arădean ar face faţă condiţiilor de transport pe care le impune transferul la un spital din afara României. Aşadar, s-au efectuat în regim de urgenţă demersurile pe care le presupune o astfel de procedură iar, vineri după-masa, s-a dat undă verde pentru ca Andrei să ajungă la Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk.

Membri ai familiei sale au anunţat, prin postări pe Facebook, că Andrei a ajuns cu bine în Olanda şi că prietena acestuia, Mădălina, ar fi fost transportată la un spital din Israel. Muzicianul, care este însoţit de mama sa, a fost introdus la scrut timp într-una din sălile de operaţie ale Spitalului Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk, o clinică specializată în tratarea pacienţilor cu arsuri.

Solistul trupei Goodbye to Gravity nu va mai cânta niciodată, din cauza incendiului din Colectiv

17 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost transportaţi la spitale din Olanda şi Belgia, sâmbătă dimineaţă. Doi dintre cei opt pacienţi trasportaţi în Olanda cu o aeronavă militară au decedat la scurt timp după aterizare pe un aeroport din Rotterdam. Unul dintre decedaţi este cetăţean italian.

Pentru cei care doresc să-l ajute pe Andrei Găluț şi familia acestuia, vă punem la dispoziţie numerele de cont deschise pe numele mamei sale, Mariana Belean: RO28 INGB 0000 9999 0543 4735 (lei), RO42 INGB 0000 9999 0543 4774 (euro).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button