Solidarizare cu Universitatea din București a Facultăților de Drept din Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara după exmatricularea celor 45 de studenți care au fraudat examenele

03 mart. 2021
62 afișări
Solidarizare cu Universitatea din București a Facultăților de Drept din Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara după exmatricularea celor 45 de studenți care au fraudat examenele

Mai multe Facultăți de Drept din țară s-au solidarizat cu Universitatea din București după decizia de exmatriculare a celor 45 de studemți care au fraudat mai multe examene.

Gest de solidarizare fără precedent făcut de Facultățile de Drept din trei mari centre universitare, cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene”.

Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au emis poziții prin care își exprimă “solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă, anunță edupedu.ro.

Decanul Facultății de Drept i-a înaintat rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, pentru că “au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari”, cu scopul de a rezolva “împreună” subiectele de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021″, după cum a precizat Universitatea.

Cei 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați, a decis rectorul de la Universitatea din București.

„În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat astăzi Marian Preda. „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea”, a precizat rectorul, în cadrul unei declarații de presă.

Solidarizare cu Universitatea din București

Reacția celor 3 universități vine la decizia istorică a Universității din București de a exmatricula 45 de studenți la drept. Rectorul Marian Preda a anunțat ieri, 2 martie 2021, că cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj:

„Considerăm incompatibilă cu valorile care trebuie să caracterizeze activitatea academică și o societate sănătoasă tolerarea oricăror forme de fraudă organizată a unor examene, indiferent de circumstanțele particulare în care s-au produs. (…) A arăta intransigență față de astfel de comportamente, repetate, reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar și o formă de respect față de marea majoritate a studenților care respectă standardele academice” – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Universitatea Al. I Cuza din Iași:

„Corectitudinea examinării, indiferent de forma acesteia este o valoare intangibilă; această valoare este fundamentul formării unor generații integre de profesioniști ai dreptului și constituie obiectivul central al activității universitare. Pentru aceste considerente, suntem pe deplin angajați în protejarea corectitudinii formelor de evaluare și asumarea consecințelor încălcării acesteia. Exprimăm deplina solidaritate cu demersurile menite să protejeze valorile ante-menționate” – Universitatea Al. I Cuza din Iași.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu:

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă. Sistemul educațional, învățământul juridic în particular, trebuie să promoveze în primul rând valori fundamentale – integritate, onestitate, corectitudine, bună-credință” – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

 

Cookies