Solidaritate pentru răniţii din Muntenegru: Peste 500 de oameni au donat sânge în Bucureşti

de:
26 iun. 2013
0 Afișari
Solidaritate pentru răniţii din Muntenegru: Peste 500 de oameni au donat sânge în Bucureşti

„Le mulţumim tuturor celor care au înţeles să ajute oamenii aflaţi în suferinţă. Sperăm ca astfel de acţiuni să continue, întrucât nevoia de sânge în spitale este permanentă, în Capitală fiind operate numeroase cazuri grave”, a mai spus dr. Mihaela Hoinărescu, de la Centrul de Transfuzii Bucureşti.

În prezent, Centrul de Transfuzii Bucureşti are asigurat un stoc de sânge suficient pentru a servi la intervenţiile la care ar putea fi supuşi răniţii aduşi din Muntenegru, a mai spus dr. Hoinărescu.

De asemenea, la Policlinica Ministerului Afacerilor Interne, au donat sânge peste 70 de ofiţeri, agenţi şi subofiţeri din cadrul Aparatului Central al ministerului, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General de Aviaţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au participat la această acţiune, demersul fiind tot unul de sprijin şi solidaritate faţă de victimele evenimentului rutier din Muntenegru, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Cookies