Solicitare: carantină obligatorie în București. Cere asta preşedintele Societăţii de Epidemiologie. Premierul refuză

14 oct. 2021
264 Afișari
Solicitare: carantină obligatorie în București. Cere asta preşedintele Societăţii de Epidemiologie. Premierul refuză
Noua DECLARAȚIE pe propria răspundere. De unde o pot descărca persoanele nevaccinate

Situația se complică de la o zi la alta în București și în țară din cauza pandemiei COVID-19. Recent, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie a început să ceară carantină obligatorie în București și în Ilfov. Totuși, premierul interimar Florin Cîțu refuză aceste măsuri și spune că în acest moment nu se impune o astfel de măsură, chiar dacă incidența cazurilor de coronavirus a trecut de 15 în Capitală.

Se pregătește Bucureștiul de carantină? Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a transmis recent că la nivel de Bucureşti şi Ifov se impune carantină obligatorie, asta după ce în ultimele zile în România a fost înregistrat un adevărat record de decese provocate de COVID-19. Mai mult, rata de infectare a depășit 15 la mia de locuitori deja și astăzi au fost peste 3.000 de infectări doar în București.

Incidența ar fi depășit de mult momentul în care măsurile obligatorii trebuiau să fiu impuse

România a înregistrat, în ultimele zile, adevărate recorduri privind numărul de infectări și decese provocate de COVID-19. În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, rata de incidenţă a depăşit 15,42 în Capitală și chiar peste 20 în câteva localități din Ilfov. După aceste date covârșitoare pentru sistemul medical românesc, preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat măsuri.

Avertismentul Doinei Azoicăi care cere carantină

Președintele Societății de Epidemiologie spune că nu incidența este motivul pentru care cere carantinarea, ci numărul de decese.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a trasnsmis Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Frapant este faptul că o analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei demonstrează clar că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată. Mai mult, primele semne de îmbunătăţire a situaţiei apar deja din ziua a zecea. Cele dintre acestea, însă, apar după trei săptămâni.

Premierul interimar Florin Cîțu, anunț privind o posibilă carantină instaurată la nivelul Capitalei

În timp ce medicii cer carantină, premierul interimar Florin Cîţu care a fost întrebat, joi, cu privire la acest subiect. Premierul a transmis că refuză să ia astfel de măsuri, pe motiv că nu ar funcționa sistemul.

”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a transmis Florin Cîțu.

Cookies