Soldat ucrainean de origine română, mort în războiul din Ucraina, la Odesa. Vestea morții sale, anunțată pe Facebook de mătușa sa din Bragadiru, Ilfov

26 feb. 2022
678 Afișari
Soldat ucrainean de origine română, mort în războiul din Ucraina, la Odesa. Vestea morții sale, anunțată pe Facebook de mătușa sa din Bragadiru, Ilfov

Un soldat de origine română de 32 de ani ar fi murit în timpul luptelor cu trupele ruse care au atacat, joi, o bază militară din Odesa. Informația nu a fost confirmată oficial de Ministerul Apărării din România, însă conform surselor citate de Libertatea, este vorba de un militar de origine română, nu un soldat al Armatei române, având în vedere că țara noastră care nu a trimis trupe în Ucraina.

În timpul schimbului de focuri de joi din Odesa au murit 18 oameni: 8 bărbați și 10 femei, conform site-ului ucrainean unian.net. Printre cei care și-au pierdut viața s-ar număra și Andrei, tânărul militar ucrainean de origine română.

Vestea morții lui Andrei a fost anunțată pe Facebook de mătușa acestuia, Liliana Ciobanu, care locuiește în Bragadiru, Ilfov, la doar câțiva kilometri de București.

Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scis, pe Facebook, mătușa militarului.

Sâmbătă dimineață, posturile de televiziune România TV și Realitatea au titrat că un soldat român a murit în Ucraina. Potrivit Libertatea, care a contactat surse din Ministerul Apărării de la București: ”Nu avem trupe în Ucraina! E, de fapt, un soldat ucrainean de origine română”.

 

Cookies