ARHIVA B365

Şoferul teribilist care a tamponat 9 maşini a fost arestat pentru 29 de zile

Şoferul teribilist care a avariat nouă maşini, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost externat din spital în cursul zilei de luni şi a fost adus la sediul Brigăzii Rutiere din Bucureşti pentru a fi audiat.

„Aprofundarea cercetărilor sub directa supraveghere a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a condus la reţinerea, în sarcina şoferului, a săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi infracţiunii de distrugere (sub forma intenţiei)”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis B365.ro.

Luni seară, urmare a administrării probatoriului, conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi acesta a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

„Întrucât prelucrarea probelor biologice de către I.N.M.L. durează câteva zile, încă se aşteaptă rezultatul acesteia, pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa substanţelor stupefiante”, susţin poliţiştii.

Potrivit art. 321 alin. 1 din Codul Penal, „Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. ”

În plus, conform art. 217 alin. 1 din Codul Penal „Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button