ARHIVA B365

Şoferul care a târât cu maşina un poliţist din Capitală a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă a tânărului în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie news.ro.

Admite propunerea Pachetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului Herscovici Ronnen. În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 alin.1, 3 şi 4 lit. e) C.proc.pen., art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului HERSCOVICI RONNEN (date) pe o perioadă de 30 zile, de la 11.03.2017 până la 09.04.2017, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare„, se arată în soluţia instanţei.

Tânărul cercetat pentru omor, ultraj şi distrugere fusese reţinut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti sâmbătă seară, după mai multe ore de audieri la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Bărbatul de 22 de ani este, potrivit unor surse judiciare, Roni Herşcovici, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, prins în 2001 de poliţişti, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, cu peste 1.000 de tablete de Ecstasy asupra sa, au precizat sursele citate.

Un poliţist din Bucureşti a fost rănit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost târât cu maşina aproximativ 20 de metri, de un şofer de 22 de ani care nu a oprit la semafor şi, ulterior, a refuzat să prezinte documentele, anunţă Poliţia Capitalei. Şoferul a fost imobilizat după ce a lovit două maşini de poliţie, iar pentru imobilizarea lui au fost trase trei focuri de armă în aer şi s-a folosit un spray lacrimogen.

În această dimineaţă (sâmbătă, n.r.) în jurul orei 3.00, un echipaj al Poliţiei Rutiere a observat un conducător auto care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului. În pofida faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea„, arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei mai spun că, atunci când, în sfârşit, a oprit, iar agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, şoferul a devenit agresiv verbal şi a demarat având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă.

Colegul poliţistului, aflat la volanul maşinii de serviciu, a plecat imediat în urmărirea şoferului. Poliţistul care solicitase documentele a reuşit să sară de pe maşină după aproximativ 20 de metri, precizează Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul a suferit fracturi la mai multe degete ale mâinii. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În acest timp, colegul poliţistului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul.

Conducătorul auto a refuzat să coboare, ba, mai mult, s-a blocat în maşină. La faţa locului au sosit foarte repede persoane din familia şoiferului, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul maşinii, mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Ei adaugă că, în vederea imobilizării şoferului, a fost folosit un spray iritant lacrimogen, dar fără succes, deoarece bărbatul a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau.

Pentru imobilizarea lui, după ce a lovit autospecialele, s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă„, au explicat poliţiştii, precizând că nimeni nu a fost rănit.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button