Șoferul care a intrat într-un stâlp în centrul Bucureștiului după ce a consumat băuturi alcoolice a fost arestat. Cât timp va petrece după gratii

17 nov. 2021
450 Afișari
Șoferul care a intrat într-un stâlp în centrul Bucureștiului după ce a consumat băuturi alcoolice a fost arestat. Cât timp va petrece după gratii
Șoferul care a intrat într-un stâlp în centrul Bucureștiului după ce a consumat băuturi alcoolice a fost arestat. Cât timp va petrece după gratii. Sursa foto: Infotrafic

Autoritățile au luat o decizie în cazul șoferului care a intrat duminică dimineață cu mașina într-un stâlp de pe bulevardul Magheru din București. În urma testării cu aparatul etilotest dar și cu aparatul DrugTest a ieșit la iveală că acesta consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan, astfel că acum va ajunge în spatele gratiilor.

Noi vești în cazul șoferului care a intrat cu viteză într-un stâlp pe bulevardul Magheru. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început miercuri, 17 noiembrie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul care a săvârșit accidentul.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, acesta a fost găsit vinovat de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cum s-a petrecut accidentul

Accidentul cu pricina a avut loc weekendul trecut, pe data de 14 noiembrie. În dimineața zilei de duminică un bărbat care conducea pe bulevardul Magheru a ignorat semnalele agenților de poliție care îi ceruseră să oprească pentru un control. Astfel, acesta a accelerat și a condus fără să țină cont de regulile de circulație în timp ce fugea de poliție. În cele din urmă, după ce a pătruns în intersecții pe „roșu”, acesta a pierdut în cele din urmă controlul automobilului marca BMW de culoare neagră și a intrat cu viteză în stâlpul unui semafor aflat pe contrasens.

În cele din urmă, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a fost depistat cu o alcoolemie de 0,99mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit martorilor de la fața locului.

După verificările de rigoare, șoferul a fost condus la sediul INML pentru a i se preleva probe biologice. Totodată, acestuia i-a fost întocmit un dosar penal.

Ce decizie au luat autoritățile

În cele din urmă, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale Brigăzii Rutiere, s-a decis reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 de ore, pentru ca astăzi, 17 noiembrie, procurorii să transmită o propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile.

„Facem precizarea că dispunerea punerii în mişcare a acţiunii penale şi luarea unor măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, au transmis purtătorii de cuvânt ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în încheierea comunicatului.

Cookies