Șoferii, scutiți de cozile de la DRPCIV. Înmatriculările și radierile mașinilor se vor face la RAR, din 2022 PROIECT

13 iul. 2021
6742 Afișari
Șoferii, scutiți de cozile de la DRPCIV. Înmatriculările și radierile mașinilor se vor face la RAR, din 2022 PROIECT
Înmatriculările și radierile mașinilor se vor face la RAR, din 2022.

Șoferii ar urma să fie scutiți de cozile interminabile de la DRPCIV. Înmatriculările și radierile mașinilor se vor face la RAR, din anul 2022.

Atât înmatriculările mașinilor, cât și radierile sau eliberarea autorizațiilor de circulație provizorie sau pentru probe, ar urma să se facă doar la RAR, din anul 2022, potrivit e-juridic.manager.ro.

Proiectul de lege se află în Senat și prevede ca transferul activităţilor de înmatriculare să treacă în competenţa Ministerului Transporturilor, prin Registrul Auto Român (RAR). Dacă va fi acceptată propunerea legislativă, schimbarea s-ar face începând cu data de 1 ianuarie a anului următor publicării prezentei legi, mai exact, din anul 2022.

Recomandăm și: RAR, controale temeinice în București și Ilfov. Ce au descoperit inspectorii în trafic

Înmatriculările și radierile se vor face doar la RAR

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, Registrul Auto Român va fi desemnat ca autoritate competentă pentru înmatriculări, radieri şi eliberări ale autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a mașinilor.

„Schimbările vizate de această propunere legislativă vin in întâmpinarea eficientizării administraţiei din prisma înmatriculării şi înregistrării vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetăţeni eliminarea unor costuri nejustificate”, declară inițiatorii proiectului de lege.

Inițiatorii proiectului își doresc ca, mai ales în perioada pandemiei, birocrația să fie redusă, dar și eliminarea drumurilor pe care șoferii le fac la DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De asemenea, inițiatorii proiectului doresc să fie urgentată această adoptare legislativă pentru a crea o structură mult mai eficientă, dar și pentru a simplifica acțiunile administrative.

Recomandăm și: Unde se plătește taxa de înmatriculare în București, în 2021

„În condiţiile actuale, de pandemie, este esenţială reducerea birocratiei şi eliminarea unor drumuri pe care cetăţenii le efectuează către DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), urgentarea adoptării unor măsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum şi simplificarea acţiunilor administrative care privesc această activitate”, au mai declarat aceștia, potrivit sursei citate.

Schimbările ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022. Parlamentari UDMR, PSD, PNL, USR-PLUS și AUR au semnat proiectul, iar șansele ca acesta să fie aprobat sunt mari.

Cookies