ARHIVA B365

Şoferii RATB, OBLIGAŢI să menţină AERUL CONDIŢIONAT PORNIT. Câte autobuze RATB au această dotare

Anca Alvirescu, reprezentant RATB, a declarat pentru B365.ro că 500 dintre autobuzele Mercedes ale Regiei au în dotare aer condiţionat. În cazul în care aparatul de aer condiţionat este defect, aşa cum ne informează diverse afişe lipite de şoferi în autobuzele care circulă zilnic în Capitală, acestea sunt retrase din circulaţie, verificate, iar problema este remediată – cel puțin teoretic, conform reprezentanților RATB.

Conform sursei citate, şoferii RATB care conduc un vehicul dotat cu aer condiţionat sunt obligaţi să îl pornească atunci când temperaturile depăşesc 28 de grade Celsius. Aşadar, astăzi, în plin COD GALBEN de caniculă şi temperaturi de 37 de grade Celsius, ar trebui să găsim aerul condiţionat pornit în toate maşinile Regiei care au acest aparat.

Şefii de sindicat declarau însă, anul trecut, că, în majoritatea autobuzelor RATB, şoferii opresc intenţionat aparatul de aer condiţionat, pentru a nu consuma combustibil.

Totodată, luna trecută, 16 şoferi şi mecanici, dar şi doi dintre şefii Autobazei Titan au fost audiaţi la Poliţia Capitalei, fiind suspectați că au furat combustibil din autobuze, pentru ca mai apoi să-l vândă. Poliţiştii au declarat, pentru Digi 24, că aceştia opreau aerul condiţionat din autobuze, ca să economisească motorina şi să poată fura mai mult.

Vă reamintim de asemenea că, în luna aprilie, directorul general al RATB a anunţat că în acest an vor apărea 6 tramvaie cu aer condiţionat pe străzile Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button