Șoferii protestează, directorii ASF primesc salarii mai mari și noi beneficii

de:
18 dec. 2015
1 Afișari
Șoferii protestează, directorii ASF primesc salarii mai mari și noi beneficii

Angajații din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară au primit măriri de salariu, la finalul lui 2015, pentru peformanțele pe care le-au înregistrat. Aceeași performanță care a scos joi în stradă peste 7.000 de transportatori, care au cerut la unison schimbarea lui Mișu Negrițoiu din fruntea instituției pentru că a permis ca în ultimul an prețul asigurării RCA să crească cu 300%, scrie realitatea.net. 

În data de 13 noiembrie, Mișu Negrițoiu reamintea cadoul pe care l-a făcut angajaților săi printr-un e-mail intern, în condițiile în care tarifele RCA creșteau necontrolat. Și, bineînțeles, instituția care trebuia să mențină aceste tarife la valori normale, cu costuri raportate la venitul și calitatea infrastructurii rutiere din țara noastră, este Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Intervenția care ar fi echilibrat balanța și ar fi oprit abuzurile asiguratorilor nu a existat, însă angajații din ASF s-au bucurat de un cont lunar mai plin pentru performanța înregistrată.

Iar această mărire a salariilor vine în completarea sumelor uriașe pe care le câștigă angajații Autoritatății de Supraveghere Financiară (ASF), în frunte cu șeful instituției. Mișu Negrițoiu încasează lunar din postura de director al ASF un salariu de zeci de mii de euro.

Vă redăm mai jos e-mailul intern trimis de șeful ASF angajaților săi, din data de 13 noiembrie, în care reamintea recompensa pentru performanță oferită angajaților săi:

Doamnelor şi Domnilor Directori,

Dragi colegi şi colege,

A trecut mai mult de un an de când am lansat reforma ASF şi de când cea mai mare parte din voi a trecut prin procesele de selecţie internă şi externă, care v-au confirmat ca fiind cei mai potriviţi pentru poziţiile pe care le ocupaţi. Cu ultimele recrutări din octombrie 2015, echipa de management a ASF este acum nu numai completă dar şi mult întărită. Mai mult de jumătate sunt oameni noi.

În ultimul an ni s-au alăturat Radu Petrescu (juridic), Florin Golovatic (supraveghere asigurari), Claudiu Stănescu (financiar-administrativ) şi Mihaela Gheorghe (resurse umane) sau au fost confirmaţi colegi care s-au alăturat autorităţii în ultimii 2 ani – Călin Rangu (protecţia consumatorului), Radu Nelepcu (IT şi operaţiuni), Valentin Ionescu (strategie şi stabilitate financiară) şi Vasile Mureşan (seful Cancelariei).

Alături de cei cu experienţă şi stagii de formare în fostele autorităţi – Florentina Boboc (reglementare-autorizare piaţa de capital), Paul Mitroi (reglementare-autorizare asigurări), Cătălina Sava (supraveghere piaţa de capital), Adina Dragomir ( reglementare-autorizare pensii private), Ciprian Copariu (supraveghere piaţa de capital) şi Ileana Horvath (supraveghere pensii private), şi ei reconfirmaţi în urma concursurilor interne, colegii noi, cu o experienţă diferită, se adaugă sinergiilor interne novatoare capabile să determine cursul nou al instituţiei – transparenţă, integritate, profesionalism şi competenţă.

Dacă la cei 14 directori mai adăugăm alte trei funcţii importante în misiunea ASF, dar organizate la nivel de servicii independente, respectiv comunicarea (Silviu Udroiu), prevenirea spălării banilor (Alex Codescu) şi alinierea la normele primare şi secundare a organismelor europene (Raluca Ţariuc), avem o echipă completă a persoanelor cele mai responsabile cu execuţia de zi cu zi a strategiei şi obiectivelor instituţiei noastre.

După cum ştiţi, conducerea executivă – Preşedintele, Prim-Vicepreşedintele şi Vicepreşedinţii este constituită în Comitetul Executiv, care, alături de voi, conturează o Echipă de Management Lărgită (cum am numit-o în primăvară) capabilă să pună în aplicare noul Model Cultural al organizaţiei pe care l-a definit cu ocazia reuniunii de la Snagov (martie 2015). Vă invit şi cu această ocazie să revedeţi cu echipele voastre Raportul “Climat şi cultură organizaţională” şi să veniţi cu propuneri de acţiuni pentru atingerea obiectivelor stabilite împreună.

Anul viitor trebuie să marcăm diferenţa: transformarea calitativă, în completarea redimensionării cantitative. Acum transformarea stă în mâinile noastre. În următoarele 3 luni (decembrie 2015 – februarie 2016), sub coordonarea noului director de resurse umane, vă revine misiunea să stabiliţi coordonatele managementului performanţei, după cum urmează:

(1) redefinirea atribuţiilor şi obiectivelor direcţiilor pe care le conduceţi, în cadrul proiectului de revizuire a structurii organizaţionale în curs;

(2) alinierea cantitativă şi calitativă a fişelor tuturor posturilor pe care le aveţi în direcţie la noile atribuţii ale direcţiilor;

(3) evaluarea peformanţei individuale aferente anului 2015, punând un accent mai mare pe identificarea performerilor de top;

(4) stabilirea obiectivelor de performanţă pentru anul 2016, atât la nivel de direcţie cât şi la nivelul fiecărui salariat;

(5) revizuirea competenţelor folosite în evaluare pentru a defini un model integrat şi reprezentativ pentru noua etapă de transformări calitative în care am intrat.

Vă reamintesc faptul că, recent, Consiliul a aprobat noul Contract Colectiv de Muncă prin care în anul 2016 se acordă angajaţilor compensaţii financiare majorate între 8-10%, în funcţie şi de performanţa individuală, în schimbul cărora se aşteaptă o creştere a eficienţei şi productivităţii întregii activităţi. Resursele organizatorice s-au completat cu recrutarea recentă a câte unei asistente-secretariat pentru fiecare direcţie.

Este misiunea conducătorilor de direcţii să aducă îmbunătăţiri substanţiale, organizatorice şi profesionale. Aceştia au la dispoziţie resursele valoroase ale unei organizaţii transformate în profunzime, cu a căror implicare am iniţiat şi dezvoltat deja proiecte de referinţă în relaţia cu pieţele reglementate.

Această echipă va marca istoria instituţiei – dacă reuşeşte, este meritul ei. Deschidere la nou, managementul schimbării, lucrul în echipă şi schimbul de experienţă sunt valorile pe care trebuie să le împărtăşim de acum înainte.

Succes!

Mişu Negriţoiu

Cookies