SMART CITY

Şoferii îşi pot plăti amenzile de circulaţie cu telefonul mobil. CUM FUNCȚIONEAZĂ

Șoferii își vor putea plăti amenzile de oriunde, chiar și din mașină, dar în acest caz numai dacă nu sunt în trafic, scrie citynews.ro. Aceștia au acum la dispoziție o aplicație care poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil. Astfel, conducătorii auto trebuie doar să completeze datele procesului verbal şi să facă plata cu ajutorul unui card bacar. Dovada plății o vor primi pe adresa de email. Aplicaţia a fost dezvoltată în urma numeroaselor solicitări din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, care aveau nevoie de o metodă mai rapidă de plată.

„Am făcut mai multe memorii și sesizări către Finanțe, către Primărie ca să-și modernizeze căile de comunicare cu plătitorii. Nu mi se pare normal să plătim prin taxe și impozite niște oameni care să nu își facă treaba, ba mai mult, să-ți consume timpul pentru o hârtie, să te cheme până la instituție”, a declarat Radu Coroianu, președintele Ligii Întreprinzătorului Român. Chiar dacă nu toţi se pricep la tehnologie, şoferii se bucură că scapă de drumurile inutile printre instituţii şi ghişee.

„Eu plătesc facturile și restul prin Internet și mi se pare un lucru foarte corect. Când am primit și eu amendă am umblat mult”, spune un şofer.

„Eu acum un an jumătate am plătit ultima dată o amendă. Cred că cel puțin o jumătate de zi am căutat unde pot plăti”, a declarat un alt şofer.

Aplicația le mai permite șoferilor să își achiziționeze cu ușurință și rovigneta sau asigurarea RCA. De asemenea, pot achita locul de parcare și au la dispoziție și o listă a benzinăriilor și a spălătoriilor din apropiere. Aplicația este valabilă deocamdată doar pentru oraşele reședință de județ şi municipiul Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button