Camionagiii, amendaţi cu 300 de lei dacă parchează maşinile mari în faţa blocului în Sectorul 4

de:
02 feb. 2011
1 Afișari
Camionagiii, amendaţi cu 300 de lei dacă parchează maşinile mari în faţa blocului în Sectorul 4

Potrivit hotărârii de Consiliu Local Sectorul 4, aprobată în şedinţa de luni, autovehiculele cu masa autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone şi remorcile care staţionează în parcările de reşedinţă sau de utilitate publică vor avea roţile blocate, taxa de deblocare fiind stabilită la valoarea de 300 de lei.

Proprietarii de autorisme de mari dimensiuni nu vor fi însă nevoiţi să plătească şi taxă de depozitare zilnică, aşa cum se întâmplă în cazul şoferilor de maşini mici parcate ilegal. „Ce se întâmplă dacă contravenientul plăteşte pentruideblocarea roţilor după una sau două săptămâni? Acel autovehicul rămâne în continuare staţionat pe carosabil, încurcând circulaţia?”, a punctat consilierul local Ovidiu Zară din partea Partidului Conservator.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a precizat că scopul acestei hotărâri este de a disciplina şoferii, nu neapărat de a aplica sancţiuni punitive. „Scopul nu este să facem haiducie, ci să încercăm să-i facem să înţeleagă pe acei şoferi care vin acasă cu excavatorul că sunt nesimţiţi dacă parchează duba de la firmă în faţa blocului”, a menţionat primarul Sectorului 4 care a adăugat că, în perioada următoare, dacă se vor înregistra multe astfel de abateri de la disciplina rutieră, autoturismele vor fi ridicate de pe străzi fiind impusă şi o taxă zilnică de depozitare de câteva sute de lei.

În acest moment, Primăria Sectorului 4 nu poate ridica de pe străzi maşinile mari parcate ilegal pentru că nu deţine un utilaj adecvat.

Cookies