Șoferii din Sectorul 3 vor primi coduri QR de pus în parbriz. Abțibildul va arăta cine are loc de parcare și cine nu

05 dec. 2022
30539 afișări
Șoferii din Sectorul 3 vor primi coduri QR de pus în parbriz. Abțibildul va arăta cine are loc de parcare și cine nu
Șoferii din Sectorul 3 vor primi coduri QR de pus în parbriz. Abțibildul va arăta cine are loc de parcare și cine nu | Sursă foto: Captură Facebook-Robert Negoiță

Primăria Sectorului 3 a anunțat că va începe distribuirea de coduri QR pentru persoanele ce dețin autorizații de parcare în aria administrată. Bucureștenii care stau în Sectorul 3 vor fi nevoiți să lipească abțibildul pe parbrizul mașinii.

Șoferii din Sectorul 3 vor primi coduri QR de pus în parbriz

Persoanele ce dețin un loc de parcare în Sectorul 3 vor primi un cod QR. Prin intermediul acestuia, oricine va putea verifica dacă mașina parcată pe locul respectiv are dreptul de a se afla acolo.

Codurile QR vor fi de două feluri, după cum a anunțat primarul Rober Negoiță. Mai exact, acestea vor fi:

  • Pentru loc de parcare nominal – Acestea vor fi de culoare neagră,
  • Pentru loc de parcare nenominal – Acestea vor fi de culoare roșie.

Oricine dorește poate să scaneze și să verifice ce mașini trebuie să parcheze pe acel loc. Dacă nu corespunde numărul mașinii și locul de parcare puteți suna la Dispeceratul DGPL, iar polițiștii locali vor proceda conform regulamentului de parcare din Sectorul 3, în vigoare, a declarat primarul Robert Negoiță.

Distribuirea începe de marți

Distribuirea codurilor QR către bucureștenii de locuiesc în Sectorul 3 va începe de marți, 6 decembrie 2022. Administrația publică a informat că posesorii de locuri de parcare de reședință vor fi anunțați prin SMS când sunt programați să ridice abțibildul.

La finalul lunii noiembrie au fost deja anunțat primele persoane. Acestea sunt acum așteptate să ridice codurile QR, iar în perioada următoare vor fi lipite pe parbrizul mașinii, pe interior.

De asemenea, cu această ocazie PS3 le amintește celor ce au autorizații de parcare emise înainte de anul 2021, că este necesar să facă reactualizarea datelor. Aceasta poate fi realizată online, iar termenul limită este 31 decembrie 2022.

Cookies