Șoferii care rămân blocați în Pasajul Unirii ar putea plăti 30.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre. PS4: Tariful va putea fi achitat cu cardul sau online

03 mai 2023
505 Afișari
Șoferii care rămân blocați în Pasajul Unirii ar putea plăti 30.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre. PS4: Tariful va putea fi achitat cu cardul sau online
Șoferii care rămân blocați în Pasajul Unirii ar putea plăti 30.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre. PS4: Tariful va putea fi achitat cu cardul sau online. Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Șoferii care rămân blocați în Pasajul Unirii vor fi nevoiți să achite un tarif de 30.000 de lei cu TVA, conform unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 4. În urma incidentelor repetate care au blocat traficul în pasaj, s-a identificat necesitatea asigurării asistenței tehnice pentru deblocarea autoturismelor.

Șoferii vor plăti 30.000 de lei cu TVA pentru asistență în cazul blocării autoturismelor în Pasajul Unirii

În Pasajul Unirii există o situație critică din cauza autovehiculelor care, circulând cu depășirea limitei maxime de gabarit sau din cauza altor defecțiuni, blochează efectiv pasajul, rezultând blocaje și restricții ale traficului într-o zonă aglomerată a capitalei. Pe acest fond, s-a identificat necesitatea asigurării asistenței tehnice pentru extragerea autovehiculelor blocate în pasaj, în vederea degajării traficului rutier și a eliminării pericolului de accidente rutiere, se arată în proiectul de hotărâre pus în dezbatere online de Primăria Sectorului 4.

Tariful aferent acestei activități de asistență este de 30.000 de lei cu TVA. Șoferii vor putea să achite această taxă cu cardul sau online pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro.

Aceasta este modificarea propusă de Primăria Sectorului 4:

Propunem astfel modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 205/30.12.2021, cu modificările și completările ulterioare, prin introducerea art. 59² care va avea următorul conținut:
Art.59². (1) În situația în care un autovehicul rămâne blocat sau se află în stare de nefuncționare în Pasajul Unirii, Direcția pentru Digitalizare și Regenerare Urbană Sector 4 sub coordonarea și supravegherea Direcției Generale de Poliție Sector 4 va acorda asistență în vederea extragerii autovehiculului din pasaj.
(2) Tariful aferent activității de asistență este de 30.000 (treizeci de micii) lei. (TVA inclus)
(3) Plata tarifului menționat la alin.(2) se face prin următoarele modalități de plată:
a) cu cardul la automatele de plată Selfpay;
b) online, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro;
c) cu cardul, prin sistem POS;
e) prin alte aplicații informatice, indicate de Administrator.

Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii la începutul anului

La începutul anului 2023, mai exact pe data de 12 ianuarie, în jurul orei 10:00, un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii. La fața locului s-au deplasat agenții de poliție.

În urma acestui incident, traficul a fost restricționat în pasajul rutier din sensul Bulevardul Mărășești spre Piața Universității.

Brigada Rutieră transmitea la acea dată că traficul rutier a fost restricționat pe prima bandă de ciculație din Pasajul Unirii, sens către Piața Universității, conform antena3.ro.

Din imaginile care au fost surprinse atunci, se poate observa cum camionul a rămas blocat în interiorul pasajului rutier, nu la intrare și nici în limitatorul de înălțime ce se afla la intrare în tunel.

Acesta a fost cel de-al VII-lea incident din multele care s-au petrecut în Pasajul Unirii după finalizarea lucrărilor de reabilitare din 2022.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies