STB anunță că îi dă în judecată pe șoferii care parchează neregulamentar și blochează zeci de minute tramvaiele, autobuzele și troleibuzele. Anul trecut, pe traseele din Capitală, s-au înregistrat 334 de incidente, iar pierderile Societății de Transport București au fost de peste 640 de milioane de lei.
Anual, STB înregistrează pierderi din cauza șoferilor care parchează neregulamentar și blochează tramvaiele, autobuzele și troleibuzele. Reprezentanții Societății de Transport București au anunțat că, pentru recuperarea prejudiciilor, șoferii sunt dați în judecată, potrivit Gândul.
În 2024 au fost mai multe incidente de acest fel, față de 2023, spune STB:
În decursul anului 2024 s-au înregistrat 334 de evenimente, prin care transportul public a fost blocat, față de 271 în anul 2023. Este o creștere cu 19%. Aceste incidente au generat o pierdere din prestație de transport în valoare de 640.695 lei, din care s-a recuperat până în prezent doar 180.621 lei, a spus STB pentru Gândul.
Societatea de Transport București spune că, în multe cazuri, șoferii care blochează mijloacele de transport public sunt dați în judecată, însă operațiunea este de durată. Sunt și șoferi care înțeleg că au greșit și plătesc de bunăvoie, astfel că prejudiciul este recuperat pe cale amiabilă.
Recuperarea prejudiciului este o operațiune de durată, care implică și colaborarea organelor de poliție. În multe cazuri ne îndreptăm împotriva șoferilor prin instanțele de judecată. Timpul în care aceste debite se pot recupera depășește un an, a explicat STB.
Din cauza conducătorilor auto care și-au parcat mașinile aiurea, STB a adunat 8.000 de minute întârziere în 2024.
Marți, 4 februarie, STB a făcut apel către șoferi: nu blocați transportul public! Zonele din Capitală cu cele mai multe blocaje raportate:
Consecințele blocării liniilor STB: