Șoferi STB, verificați pe trasee de polițiștii de la rutieră, care i-au pus să sufle în etilotest. Controalele au ca scop prevenirea accidentor

17 mai 2024
567 afișări
Șoferi STB, verificați pe trasee de polițiștii de la rutieră, care i-au pus să sufle în etilotest. Controalele au ca scop prevenirea accidentor
Șoferi STB, verificați pe trasee de polițiștii de la rutieră, care i-au pus să sufle în etilotest. Controalele au ca scop prevenirea accidentor | Sursa foto: STB - Facebook

Poliția Rutieră a desfășurat, în această dimineață, o acțiune de verificare a șoferilor STB. Aceștia au fost supuși unor teste de alcoolemie de către agenții de poliție.

Șoferi STB sunt testați cu etilotestul de polițiști de la Brigada Rutieră

Societatea de Transport București a transmis, pe pagina de Facebook, că mai mulți șoferi au fost testați cu etilotestul, în această dimineață, de Brigada de Poliție Rutieră a Municipiului București.

Scopul acestei acțiuni a fost de prevenire a accidentelor pe drumurile din Capitală, dar și pentru descurajarea unor comportamente deviante.

Aceasta este o acțiune permanentă, de prevenire a accidentelor, dar și pentru descurajarea unor comportamente deviante, efectuată de către Brigada de Poliție Rutieră a Municipiului București, la solicitarea conducerii STB SA.

Daniel Istrate, directorul STB SA, a declarat următoarele:

Verificările se fac aleatoriu, în fiecare lună, în diverse puncte din Capitală, la ieșirea șoferilor în traseu. Obiectivul este unul singur: SIGURANȚA pasagerilor, siguranță în trafic!

Șoferii Societății de Tranpsort București sunt supuși periodic unor teste de alcoolemie înainte să iasă în traseu, dar și în timpul orelor de program.

Acțiunea de astăzi a Poliției Rutiere va continua pe tot parcursul zilei și vizează șoferii de autobuze, troleibuze, tramvaie și mijloace de intervenție.

Controlorii învață cum să acorde primul ajutor

STB derulează și un program prin care controlorii sunt instruiți pentru a acorda primul ajutor. Pe data de 21 februarie 2024, reprezentanții anunțau reluarea proiectului, iar controlorii de la Depoul Berceni au fost cei care au învățat cum să acorde primul ajutor.

Medicii Serviciului de Ambulanță București-Ilfov continuă pregătirea personalului STB SA, pentru a crea o capacitate de răspuns rapid, în situații medicale de urgență.

Daniel Istrate, directorul general al STB SA, a declarat următoarele:

Siguranța călătorilor este prioritară pentru noi, iar prin instruirea personalului ne asigurăm că suntem pregătiți să intervenim eficient și să oferim ajutorul necesar în situațiile neprevăzute.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies