ARHIVA B365

Şoferi nesimţiţi în Bucureşti: Trei şoferi şi-au parcat maşinile fix în staţia RATB la Unirii. FOTO

Au demonstrat-o de curând trei şoferi din Bucureşti certaţi cu legea care şi-au parcat maşinile exact în staţia de autobuz RATB de la Piaţa Unirii, obligând astfel mijlocul de transport în comun să oprească în afara staţiei pentru debarcarea călătorilor. 

VEZI AICI Cum a fost pedepsit un ŞOFER NESIMŢIT chiar în Piaţa Romană. FOTO 

Deşi staţia de autobuz este vizibil semnalizată, în zonă fiind amplasată chiar şi o tonetă RATB, cei trei şoferi nu s-au sinchisit deloc şi şi-au lăsat autoturismele în staţie. 

Fotografiile au fost realizate de Poliţia Locală Sector 4 în data de 18 februarie 2014, acestea fiind postate pe site-ul instituţiei. 

Cei trei şoferi au fost amendaţi pentru că au staţionat neregulamentar în staţia special amenajată şi destinată mijloacelor de transport public de persoane, iar maşinile au fost ridicate de firma de specialitate.

CITEŞTE ŞI Cum îşi bat joc şoferii nesimţiţi de bucureştenii care merg pe jos prin centrul Capitalei. 

Tot în cursul zilei de marţi, poliţiştii locali au fost sesizaţi şi asupra faptului că şoferul unui BMW şi-a parcat maşina atât de aproape de o trecere de pietoni încât nici pietonii nu pot fi văzuţi de conducătorii când doresc să treacă strada şi nici pietonii nu se pot asigura corespunzător din cauză că nu văd peste maşină. 

Conform prevederilor legale în vigoare, este interzisă parcarea maşinilor pe trecerea pentru pietoni şi la o distanţă mai mică de 25 de metri de trecerea de pietoni. 

CITEŞTE ŞI Cum a fost pedepsit un şofer nesimţit de o femeie. Ce i-a lăsat în parbriz. FOTO

La fel de inconştient s-a dovedit a fi, pe 18 februarie 2014, şi un alt şofer care şi-a lăsat maşina pe colţ în intersecţie, obturând astfel vederea celorlalţi participanţi la trafic. Asta în ciuda faptului că, chiar deasupra maşinii în cauză, se află şi semnul distinctiv pentru „ridicarea autovehiculelor”. 

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru că a staţionat neregulamentar pe colţul intersecţiei, iar maşina a fost ridicată de Poliţia Locală. 

CITEŞTE ŞI Și-a consumat rujul pe mașina unui șofer ce parcase pe trotuar: ce mesaj i-a lăsat pe capotă. 

VEZI AICI Cum poţi să-i faci de râs pe şoferii nesimţiţi. 

Cât plătesc şoferii pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar

În Sectorul 4, serviciul de ridicare a autovehiculelor este efectuat de Asociaţia S.C. Autosal Expert S.R.L. şi S.C. Euronautica Motors S.R.L.

Taxele pe care trebuie să le plătească şoferii pentru a-şi recupera autoturismele sunt:

– pentru ridicare şi transport: 496 lei;
– depozitare: 310 lei/zi, cu menţiunea că pentru primele 24 ore de depozitare nu sunt percepute taxe;
– cuantumul amenzii contravenţionale se stabileşte în funcţie de încadrarea faptei într-unul din alineatele Legii nr.49/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice 

Autovehiculul poate fi recuperat, după achitarea taxelor amintite, din bd. Metalurgiei nr. 69 – 71, Sectorul 4. Pentru a afla dacă maşina a fost ridicată şi depozitată în baza S.C. Autosal Expert SRL, şoferii pot apel numărul de telefon 0374.222.020.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button