Șoferi băuți la volan, unul încătușat în București. Sute de amenzi, şase permise reţinute şi trei dosare penale. Controale ale Poliţiei rutiere, azi-noapte, în Capitală

30 ian. 2022
1692 afișări
Șoferi băuți la volan, unul încătușat în București. Sute de amenzi, şase permise reţinute şi trei dosare penale. Controale ale Poliţiei rutiere, azi-noapte, în Capitală

Peste 100 de amenzi, şase permise reţinute şi trei dosare penale, după controale realizate de Poliția Rutieră, azi-noapte, în Capitală. Un şofer care băuse şi care a refuzat testarea, devenind recalcitrant, a fost încătuşat.

Peste 100 de amenzi în valoare de aproximativ 68.000 de lei au fost aplicate sâmbătă noaptea în Capitală, în urma unor controale ale Poliţiei rutiere, fiind deschise şi trei dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului şi pentru conducere fără permis, relatează News.ro.

Două dosare penale au fost deschise pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, iar un altul, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

De asemenea au fost reţinute 21 certificate de înmatriculare şi 6 permise de conducere: 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice-contravenţie), 1 pentru infracţiunile la regimul rutier; 2 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 50km/h; 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului.

”În noaptea de 29/30 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Acţiunea a vizat, totodată, verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim de taxi şi a transportului alternativ prin intermediul platformelor digitale. În cadrul activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 126 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei, şi au întocmit 3 dosare penale”, anunţă Poliţia.

Șofer de taxi în București, fără autorizație

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 33 de ani a condus un autovehicul cu care efectua transport de persoane in regim de taxi în zona Piaţa Unirii, fără a deţine autorizaţie taxi valabilă şi nu a prezentat certificatul de atestare a pregătirii profesionale.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2000 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, pentru o perioadă de 6 luni.

Accident de circulație pe Bd. Ghencea. Șoferul a fost încătușat

În jurul orei 22:40, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie în care au fost implicate 2 autovehicule pe Bd. Ghencea la intersecţie cu Str. Brasov, accident soldat exclusiv cu pagube materiale.

La faţa locului, agenţii de poliţie au constatat faptul unul dintre conducătorii auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la solicitarea de a fi testat cu aparatul alcooltest acesta a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost imobilizat şi încătuşat.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru acesta şi 0 pentru celălalt conducător auto.

În acest context, bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal

Cookies