Şoferi: atenţie la antigelul şi lichidul de parbrize pe care le cumpăraţi!

de:
08 dec. 2010
1 afișări
Şoferi: atenţie la antigelul şi lichidul de parbrize pe care le cumpăraţi!

În cadrul campaniei desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au fost controlaţi peste 500 de operatori economici la nivel naţional, constatându-se abateri la mai bine de 300 dintre aceştia. Astfel, au fost retrase definitiv de pe piaţă produse în valoare de 9.200 de lei şi au fost oprite temporar de la vânzare produse de 150.000 lei.

În Bucureşti au fost aplicate 2 amenzi de 21.000 lei şi un avertisment pentru că magazinele vindeau antigel pe eticheta căruia se specifica faptul că lichidul îngheaţă la minus 35 de grade Celsius şi, în urma analizelor efectuate la laboratorul LAREX, inspectorii au constatat că antigelul îngheaţă la mai puţin de 20 de grade Celsius.

„Ambalajele acestor produse trebuie sa fie proiectate si realizate astfel incat sa impiedice orice pierdere de continut si sa nu fie susceptibile la atacul continutului sau sa formeze cu acesta compusi periculosi. Ambalajul si sistemele de inchidere trebuie sa fie rezistente si solide pentru a se evita slabirea acestora si pentru a indeplini criteriile de securitate in conditiile unei manipulari normale. Recipientele prevazute cu sisteme de inchidere trebuie sa fie proiectate astfel incat ambalajul sa permita inchiderea in mod repetat, fara pierdere de continut. Recipientele care contin preparate oferite sau vandute publicului larg nu trebuie sa aiba o forma si/sau un design de natura sa atraga sau sa stimuleze curiozitatea copiilor ori sa induca in eroare consumatorii”, atenţionează inspectorii ANPC.

Comisarii Protecţiei Consumatorului recomandă să cumpărăm lichidul antigel şi cel pentru spălarea parbrizelor numai din magazine  specializate, unde se eliberează factură sau bon fiscal ce poate fi folosit în cazul unei eventuale reclamaţii. În plus, ar fi indicat ca operaţia de schimb a antigelului să fie făcută în service-uri autorizate, iar şoferii să achiziţioneze antigel recomandat de producătorul maşinii, conform cărţii tehnice a autovehiculului.

Cookies