Șofer filmat în cartierul Andronache, Sectorul 2 din București, când forțează barierele coborâte înainte de trecerea trenului

01 nov. 2021
108 Afișari
Șofer filmat în cartierul Andronache, Sectorul 2 din București, când forțează barierele coborâte înainte de trecerea trenului

Încă un șofer a fost surprins de camerele de luat vederi când trece prin bariere coborâte înainte de trecerea trenului. Incidentul s-a petrecut de acestă dată în București, în cartierul Andronache. Imaginile au fost difuzate de CFR, iar șoferul este căutat acum de Poliție. El riscă trei luni de permis suspendat.

Un șofer a fost filmat în timp ce traversează calea ferată printre bariere, la trecerea de nivel din cartierul Andronache, Sectorul 2 din București.

Incidentul s-a petrecut duminică dimineața, la ora 7.45, la trecerea de calea ferată de la km 13+958, situată între stațiile București Băneasa – Pantelimon, cartierul Andronache. Zona a fost mult timp o sursă de accidente grave, când la trecerea la nivel cu calea ferată nu erau montate barierele.

În imaginile difuzate luni de CFR se vede cum maşina, o Dacia Logan, încetinește înainte de barierele coborâte deja, după care le împinge și trece peste șinele de tren. Șoferul este căutat, după ce CFR Infrastructură a trimis imaginile la poliție. În momentul în care va fi identificat, acesta ar putea avea permisul suspendat trei luni.

Mesajul CFR Infrastructură. Bucureşti, 1 noiembrie 2021

📢 UN ALT ȘOFER INCONȘTIENT forțează traversarea TRECERII LA NIVEL CU CALEA FERATĂ printre BARIERE
Deși în ultima perioadă am sesizat public gravele abateri de la respectarea regulilor de circulație rutieră la trecerile la nivel cu calea ferată, un nou caz de inconștiență a fost surprins duminică, 31 octombrie 2021, la ora 07.45, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 13+958, situată între stațiile București Băneasa – Pantelimon, cartierul ANDRONACHE.

‼‼‼Imaginile, inclusiv numărul de înmatriculare al autoturismului, au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto.

‼‼‼CFR SA va sprijini în continuare acțiunile Poliției Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto care încalcă în mod voit regulile de circulație prevăzute de CODUL RUTIER, prin monitoizarea traficului la trecerile la nivel și transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ!

Reamintim participanților la trafic importanță respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:
🛑 O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!
🛑 O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!
🛑 O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!
🛑 O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!
Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!

Imagini: CFR Infrastructura

Cookies