Șofer băut, prins la volan în a doua zi de Paște. Alcoolemia avea o valoare „demnă de stat prin curte”, spune Poliția Română

25 apr. 2022
1993 Afișari
Șofer băut, prins la volan în a doua zi de Paște. Alcoolemia avea o valoare „demnă de stat prin curte”, spune Poliția Română
Șofer băut, prins la volan în a doua zi de Paște. Alcoolemia avea o valoare „demnă de stat prin curte”, spune Poliția Română. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Băutura i-a dat curaj unui șofer român, iar polițiștii l-au prins la volanul mașinii în a doua zi de Paște. Cu o alcoolemie de 3.34 mg/litru alcool pur în aerul expirat, oamenii legii declară că valoarea era „demnă de stat prin curte”, nu de condus.

Șofer băut, prins la volan în a doua zi de Paște

Nu-i nimic greșit să bei în a doua zi de Paște, dar în momentul în care te urci la volan, devine o problemă. Poliția Română a postat pe pagina de Facebook rezultatul unui test de alcoolemie, iar valoarea înregistrată spune multe.

Un șofer a fost prins, în a doua zi de Paște, cu o alcoolemie de 3.34 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Noi spunem că este o valoare demnă de stat „prin curte”, nu la volanul unui autovehicul!, au declarat oamenii legii într-o postare.

Înainte de Paște, un alt șofer s-a urcat la volanul mașinii deși consumase cocaină. Poliția Română a scris într-o postare că praful de copt ar trebui să fie cel mai folosit praf în perioada sărbătorilor, dar nu toată lumea gândește la fel.

„De sărbători, cel mai folosit praf este cel de copt.
Însă, se pare că nu toată lumea gândește la fel… cel puțin nu protagonistul testării din imagine.
Prevenirea unor evenimente grave este la îndemâna oricărui participant la trafic: Folosește praful de copt!
Altele nu fac decât să vă strice aluatul…și sărbătorile!”, se arată într-o postare.

Purtătorul de cuvânt al MAI (Ministerul Afacerilor Interne) a declarat, luni, că s-au înregistrat cu aproximativ 57% mai puține accidente grave în primele trei zile ale minivacanței de Paște, față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni accidentele grave, a fost suplimentat numărul de poliţişti rutieri care acţionează pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI.

Cookies