ȘTIRI

Șocul anului în fotbal. Lionel Messi pleacă de la FC Barcelona după 21 de ani! Care este motivul despărțirii surprinzătoare

Lionel Messi nu va mai semna cu Barcelona. În ciuda discuțiilor din ultimele zile care au făcut fanii să creadă că este o chestiune de timp până când starul argentinian își va continua cariera la FC Barcelona.

Este oficial – Lionel Messi nu va mai continua la Barcelona. Anunțul privind plecarea starului argentinian a fost făcut de FC Barcelona pe pagina oficială de Twitter a clubului.

Deși în cursul acestei săptămâni presa declara că s-a ajuns la un acord între cele două părți, iar Messi își va continua cariera la Barcelona, vedeta nu va mai continua la singurul club unde a activat în cariera sa. Problema se pare că vine din partea federației spaniole, organizatoarea La Liga, care a decis că situația salarială actuală a Barcelonei nu îndeplinește mai multe aspecte economice din regulament. Prin urmare, Messi nu a putut să semneze cu FC Barcelona deoarece acest lucru ar încălca regula plafonului salarial impus de La Liga.

Oficialii Barcelonei au luat masa astăzi cu Messi și cu reprezentanții săi, iar acesta a fost momentul în care înțelegerea a picat, potrivit DigiSport.

„Din cauza acestei situații, Leo Messi nu poate continua la FC Barcelona. Cele două părți regretă profund că nu pot fi îndeplinite dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului (…) Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltarea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional”, au scris catalanii în comunicatul oficial de presă.

Messi juca pentru FC Barcelona din anul 2000

Lionel Messi, considerat unul dintre, dacă nu chiar cel mai bun fotbalist al toate timpurilor, a jucat la FC Barcelona din anul 2000, pe când avea doar 13 ani și activa pentru juniorii clubului, la vestita academie La Masia. Acesta a debutat pentru echipa mare a catalanilor la 17 ani, în octombrie 2004, iar de atunci a strâns nu mai puțin de 520 de meciuri și 474 de goluri în tricoul blaugrana, și a câștigat 6 Baloane de Aur, fiind cel mai titrat jucător la această categorie.

Messi avea, de asemenea, și cel mai mare contract din lotul Barcelonei, cifrat la nu mai puțin de 76 de milioane de euro anual. Acesta fusese de acord să își reducă salariul la mai puțin de jumătate, pentru a ajuta clubul să îndeplinească criteriile financiare impuse de oficialii La Liga.

Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea FC Barcelona pe an însumau aproximativ 800 de milioane de euro. Nu mai puțin de  70 la sută din această sumă reprezenta doar salariile fotbaliștilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button