Societe Generale vrea să mute 200 de posturi de la Paris la Bucureşti

de:
27 aug. 2013
0 Afișari
Societe Generale vrea să mute 200 de posturi de la Paris la Bucureşti

Într-un newsletter online al sindicatului CGT se afirmă că Societe Generale, a doua mare bancă franceză, a cerut firmei de consultanţă Accenture să pună la punct detaliile unui plan care vizează transferul unor locuri de muncă în Romania, pentru a-şi reduce costurile. Astfel, aproximativ 200 de locuri de muncă ar urma să fie transferate la Bucureşti.

‘Angajaţii nu se grăbesc la biroul de plecări voluntare. Din miile de scrisori trimise salariaţilor direct vizaţi de cele 420 de plecări voluntare care trebuie realizate, au fost primite doar 170 de răspunsuri’, se arată în newsletterul CGT.

Rugat să comenteze aceste informaţii, un purtător de cuvânt al Societe Generale a apreciat că este prematur să ofere cifre detaliate cu privire la planul de plecări voluntare, adăugând, însă, că acesta se derulează normal, în conformitate cu acordul convenit cu angajaţii, informează economica.net.

În primăvara acestui an, Reuters a informat că Societe Generale vrea să elimine până la 700 de locuri de muncă în Franţa, o cifră care a fost confirmată de conducerea băncii în luna mai.

Societe Generale şi-a propus să realizeze economii de 900 de milioane de euro până în 2015, care ar urma să se adauge reducerilor de costuri de 500 de milioane de euro realizate anul trecut.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România, după totalul activelor. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume.

Cookies