Societate de asigurare, obligată la plata a 250.000 euro rudelor unui bărbat ucis de un şofer băut

de:
06 oct. 2014
0 Afișari
Societate de asigurare, obligată la plata a 250.000 euro rudelor unui bărbat ucis de un şofer băut

Judecătoria Vaslui a dispus, printr-o sentinţă civilă, plata de către o societate de asigurare a sumei de 250.000 de euro daune morale rudelor unui bărbat de 55 de ani care, în urmă cu doi ani, a fost ucis într-un accident în lanţ provocat de un şofer băut, scrie Mediafax

În fapt, instanţa a acceptat cererile celor cinci persoane care au fost parte civilă în proces şi a obligat asiguratorul, ca parte responsabilă civilmente, să plătească câte 50.000 de euro pentru fiecare rudă în parte. De asemenea, soţia bărbatului ucis ar urma să primească şi 20.264 lei, reprezentând daune materiale.

Pe latura penală, Judecătoria Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea pe şoferul care l-a ucis pe bărbat.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât pe latura civilă cât şi pe cea penală.

Accidentul în urma căruia s-a pronunţat instanţa vasluiană a avut loc pe 27 septembrie 2012, pe raza localităţii vasluiene Crasna, de pe drumul european E 581.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, accidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool al unui şofer de 65 de ani care, după ce a ieşit cu maşina de pe un drum judeţean în cel european, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a izbit violent de un cap de pod. În urma impactului, autoturismul a ricoşat într-o maşină staţionată care, la rândul ei, a fost proiectată într-o autoutilitară, de asemenea staţionată în parcarea din faţa unei societăţi comerciale. Coliziunea dintre cele două autovehicule staţionate s-a soldat cu moartea bărbatului de 55 de ani, din municipiul Vaslui, de altfel şoferul uneia dintre maşinile staţionate. Practic, victima a fost surprinsă între maşinile aflate în parcare, fără a mai avea timp să reacţioneze în momentul producerii accidentului.

Tot în urma evenimentului rutier, bărbatul de 65 de ani care a provocat accidentul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii vasluieni au recurs şi la testarea şoferului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,72 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Cookies