BAZAR

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ: Cum se prepară SOCATA, după REŢETA TRADIŢIONALĂ

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ: SOCATA DIN FLORI USCATE – SOCATA se poate prepara si in extrasezon din flori uscate de soc care se pastreaza in pungi de hartie tinute la loc racoros. Trebuie tinut cont ca se mai pierde din aroma florilor prin procesul de uscare, de aceea se pun in plus inca 2-3 flori uscate la REŢETA DE SOCATĂ.

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ: Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, reumatice, cardiace sau de nutritie (in cura de slabire).

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ: Ingrediente: 10-12 flori mari soc (se pot adauga si mai multe daca va place sucul mai concentrat), 1 kg de zahar (se poate inlocui cu miere), 2-3 lamai mari, 8 gr drojdie proaspata, 8 litri de apa rece. De asemenea, aveţi nevoie şi de un borcan de 10 litri.

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ 

SOCATA PREPARARE: Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiete felii (se poate pune si coaja de lamaie rasa). Apoi se pune apa cat sa acopere totul si se lasa pana a doua zi la macerat.

SOCATA PREPARARE: A doua zi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia (care ajuta la fermentatie), se acopera cu un tifon si se mai lasa 2 sau 3 zile intr-un loc cald si insorit (depinde cat de cald este in locul de depozitare).

SOCATA PREPARARE: In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan, dimineata si seara. Ca sa va asigurati ca totul decurge bine, gustati amestecul, ca să ştiţi cand SOCATA este gata. Atunci cand a ajuns la nivelul de aciditate dorit, strecurati socata, puneti-o in sticle si depozitati-o in frigider. SOCATA se serveste rece.

SOCATA REŢETA TRADIŢIONALĂ: O cura de 2 saptamani, cu cate 1 litru socata pe zi, are efecte remarcabile la persoane cu surmenaj nervos, astenie, potrivit gustos.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button