BAZAR

SOCATĂ: REŢETĂ DE SOCATĂ – Cum să faci cea mai bună SOCATĂ la tine acasă

SOCATA este o băutură ideală, la începutul verii, în contextul în care terapia cu flori de soc este recomandata in combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, reumatice, cardiace sau de nutritie (in cura de slabire).

SOCATĂ ingrediente: 10 flori mari soc, 500-600 gr zahar, 1 lamaie mare, 8 gr drojdie proaspata.

SOCATĂ REŢETA: Mai aveti nevoie de: un borcan de 5l

SOCATĂ PREPARARE

SOCATĂ REŢETA: Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se acopera cu zahar, apoi adaugati sucul de la lamaie si coaja taiata felii. Se pune apoi apa cat sa acopere totul si se lasa pana a doua zi.

SOCATĂ REŢETA: A doua zi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia (pentru a fermenta), se acopera cu tifon si se lasa la loc cald si insorit pentru inca 2-3 zile (depinde cat e de cald si cat de acidulata doriti sa fie soacata), se precizează în REŢETA DE SOCATĂ descrisă pe e-retete.ro.

SOCATĂ REŢETA: In fiecare zi amestecati in borcan dimineata si seara si gustati socata. Cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati socata, o puneti in sticle si o tineti la frigider.

SOCATA se serveste rece.

SOCATA DIN FLORI USCATE. SOCATA se poate prepara si in extrasezon din flori uscate de soc pe care le pastrati in pungi de hartie la loc racoros. Doar ca atunci veti pune cu 2-3 flori mai multe, ca sa iasa la fel de aromata.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button