BAZAR

SOCATĂ: Cum se face SOCATA – CELE MAI BUNE REȚETE DE SOCATĂ – rețetă clasică de socată

SOCATĂ: Cum se face SOCATA – CELE MAI BUNE REȚETE DE SOCATĂ

Cum se prepara:

– Florile se spala si se pun pe fundul unui borcan de 5 l.

– Se adauga mierea sau zaharul, sucul de lamaie si coaja de lamaie taiata in feliute subtiri.

– Se lasa totul asa pana a doua zi, cand se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia, se acopera gura borcanului cu tifon si se lasa la loc cald (chiar la soare) pentru a fermenta.

– Amesteca in fiecare zi.

– Poti bea socata cam dupa doua zile sau o poti lasa mai mult, daca iti place mai acidulata.

Delicioasa socată este una dintre cele mai eficiente băuturi depurative, care favorizează eliminarea toxinelor din ţesuturi şi revigorează întregul organism, informează click.ro.
Pentru a beneficia de valoarea terapeutică a socatei, o băutură tonică şi aperitivă, gingaşele şi parfumatele flori de soc trebuie culese până la ora prânzului, când soarele străluceşte pe cer.

Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Apreciata socată, preparată prin fermentarea florilor în apă cu miere are efecte numerose efecte terapeutice : detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecţioase, diuretice şi expectorante. „Curele cu această licoare dulce-acrişoară, puţin acidulată, acţionează împotriva răcelilor, a bronşitei şi a bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficientă şi în combaterea obezităţii, insuficienţei cardiace şi a tulburărilor respiratorii,”precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. De asemenea, cura cu socată produce o stare de relaxare a întregului organism.

Socata, remediu antiinfecţios

Bazându-se pe proprietăţile antiseptice şi antivirale ale florilor de soc, licoarea preparată din inflorescenţa de soc nu este doar o băutură răcoritoare, ci şi un remediu pentru afecţiunile respiratorii, bronşite, răceli, viroze, alergii şi pentru boli renale şi urinare. Cura cu socată în astfel de afecţiuni durează 14 zile.

Remediu contra obezităţii

Socul este un puternic depurativ care contribuie la eliminarea apei din ţesuturi şi de aceea cura cu socată s-a dovedit eficientă în tratamentele contra obezităţii, a constipaţiei şi pentru detoxifiere, fiind şi un bun agent de curăţare a tractului gastro- intestinal.

Socata combate blocajele la nivel psihic

Deşi nu conţine alcool, socata are efecte euforizante semnificative, contribuie la relaxarea organismului şi la depăşirea blocajelor psihice. Terapia cu această băutură este un remediu pentru persoanele foarte emotive şi interiorizate.

Are efect galactogog (stimulează lactaţia)

Cura cu socată are şi efect galactogog (stimulează secreţia de lapte la femeile care alăptează). Acestea trebuie să bea zilnic câte 500 ml de socată, cel puţin două săptămâni, preparând reţeta socatei ca remediu antiinfecţios.

Reţetele săptămânii

Socată pentru copiii anemici şi pentru convalescenţi

Ingrediente : Copiilor anemici şi convalescenţlor li se recomandă câte o cură cu socată preparată din: 6 flori de soc, 6 linguri cu petale de trandafiri pentru dulcealţă, 100 g stafide, 5 lămâi, 10 cuişoare şi 5 litri de apă.

Preparare: Ingredientele se macerează 4-5 zile, apoi socata se strecoară; zilnic se consumă câte 300-400 ml. Cura trebuie urmată un interval de 18 zile.

Socată pentru blocajele la nivel psihic

Ingrediente: 20 flori de soc, 2 kg de lămâi, un kg de miere, 10 linguri cu petale de trandafiri de dulceaţă, 20 de boabe de orez, 20 de cuişoare şi 10 litri de apă.

Preparare: Ingredientele se macerează vreme de trei-cinci zile, apoi se strecoară şi se păstrează la rece, încă cinci zile înainte de începerea curei. Pe parcursul curei, care durează timp de 18 zile, se consumă câte 500 ml pe zi. Totodată, în acest interval, dieta nu trebuie să conţină băuturi alcoolice, bogate în calorii, nici grăsimi sau condimente. Această cură este eficientă şi pentru persoanele depresive.

Socată contra obezităţii

Ingrediente: 10 flori de soc, 500 mg de miere sau de zahăr invertit, 50 g stafide, 5 lămâi, 5 litri de apă şi 10 boabe de orez.

Preparare: Ingredientele se lasă să se macereze timp de cinci zile, după aceea se strecoară sucul şi se păstrează la rece cel puţin trei zile, apoi se consumă câte 500 ml pe zi, un interval de 15 zile.

Socată, remediu antiinfecţios

Ingrediente: 10 flori de soc, 600 mg de miere sau zahăr, 6 lămâi, 20 de cuişoare, 2 linguriţe de scorţişoară, drojdie uscată de mărimea unei alune şi 5 litri de apă.

Preparare: Ingredientele se lasă la macerat 4-5 zile (în funcţie de temperatura camerei unde este depozitat vasul în care se prepară socata), apoi se strecoară. Băutura mai trebuie ţinută la rece trei zile înainte de a fi consumată. În timpul curei, care durează 14 zile, se bea câte un kg de socată şi 500 ml infuzii de busuioc în loc de apă. De asemenea, timp de două săptămâni, dieta trebuie să conţină lactate sub formă de brânzeturi nefermentate.

Socată foarte aromată

Elimină toxinele, combate retenţia de apă şi constipaţia

Ingrediente: 10 l apă, 10 flori de soc proaspete, o lămâie mare sau două mai mici, 2 linguriţe de sare de lămâie, 1 ½ kg zahăr, 7 boabe de orez, 3 linguri de dulceaţă de trandafir sau de zmeură.

Preparare : Într-un borcan de zece litri, se pun zahărul, lămâia tăiată mărunt şi doi litri de apă. Se amestecă bine, apoi se adaugă sarea de lămâie, dulceaţa, restul de apă şi orezul. Se acoperă borcanul cu o farfurie şi se lasă la macerat cinci-şase zile. În final, socata se trage în sticle şi se păstrează la rece. Această băutură foarte gustoasă elimină toxinele, combate retenţia de apă şi constipaţia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button