ŞOCANT: Animale în putrefacție lângă o şcoală din Capitală

de:
13 feb. 2013
0 Afișari
ŞOCANT: Animale în putrefacție lângă o şcoală din Capitală

Pe iarba de lângă gardul Şcolii Nr. 22 Mexic din Sectorul 3 al Capitalei, printre excrementele de câini, gunoaie, oase şi frunze moarte, zac, în stare de putrefacţie, doi şobolani şi o cioară.

Peisajul dezolant indică faptul că aceste animale sunt acolo de multă vreme, fără ca vreun angajat al companiei de salubritate să ţină cont că elevii, în special cei din clasele mici, s-ar putea îmbolnăvi atingând aceste leşuri. Principala vină în acest caz o au angajaţii ADP Sector 3 şi Rosal, care nu au curăţat spaţiul verde de lângă gardul Şcolii Mexic, deşi intră în atribuţiile lor.

„Şobolanii, mai ales, pot muri de leptospiroză, care se transmite prin urină şi deci pot avea pe blană aceste bacterii. Copiii care ating aceşti şobolani şi mănâncă apoi fără să se spele pe mâini se pot îmbolnăvi de leptospiroză. Leptospiroza se tratează cu antibiotice şi se manifestă prin icter, insuficienţă renală şi chiar meningită. Leptospirele afectează în special ficatul şi rinichii. Riscurile cresc în special când temperaturile sunt mai ridicate. O altă problemă o reprezintă cauza morţii lor. Dacă şobolanii au murit de ceva toxic atunci cresc riscurile. Teoretic şobolanii morţi reprezintă un focar de infecţie pentru că orice microb care apare acolo poate cauza apariţia unei boli, mai ales când sunt leziuni pe piele, care se pot infecta”, a explicat, pentru B365.ro, doctor Adrian Abagiu, medic primar la secţia clinică boli infecţioase adulţi din cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Cookies