FIT CITY

Şocant: Aici au murit carbonizaţi cei patru copii prinşi în explozia din baraca de lemn. FOTO

Apelul la 112 pentru anunţarea incendiului de pe str. Iacob Andrei din Sectorul 5 a fost efectuat, luni, la prânz, chiar de un pompier aflat în trecere pe acolo.

Până la sosirea forţelor de intervenţie, angajatul ISUMB a pătruns în baracă şi a încercat să scoată afară un copil pe care îl observase în interior. Din cauza lipsei echipamentului de protecţie necesar, a fumului foarte gros şi a flăcărilor manifestate, acesta nu a reuşit să reziste mediului din interior şi s-a retras.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără violentă de aproximativ 5 metri înălţime la o baracă improvizată din lemn cu învelitoare din carton, folie de plastic şi alte materiale uşor inflamabile, iar la interior textile şi lemn. La scurt timp, incendiul a fost urmat de o explozie puternică provenită de la butelia aragazului din interior”, informează ISU.

După ce au reuşit să intre în baracă, pompierii au găsit carbonizaţi cei patru copii, toţi fiind minori cu vârsta până la 14 ani.

La intervenţie au acţionat 3 autospeciale cu apă şi spumă, 1 echipaj de descarcerare, 3 ambulanţe de prim ajutor, maşina medicului de urgenţă şi 1 unitate terapie intensivă mobilă. După finalizarea intervenţiei s-a deschis o anchetă pentru cercetarea cauzelor care au condus la izbucnirea acestui incendiu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button