Șobolan viu, filmat de inspectorii ANPC la o patiserie din București. Amendă de 20.000 de lei și închidere temporară | VIDEO

29 nov. 2021
1020 Afișari
Șobolan viu, filmat de inspectorii ANPC la o patiserie din București. Amendă de 20.000 de lei și închidere temporară | VIDEO

Un șobolan viu a fost filmat duminică seară de inspectorii ANPC veniți în control la o patiserie din Sectorul 2 din București. Unitatea a primit o amendă de 20.000 de lei și a fost închisă temporar. În imagini se vede cum animalul fuge de control și se ascunde după un scaun.

O serie de imagini dure cu un șobolan de comisarii ANPC într-o patiserie din Bucureşti mișună pe internet. După rozătoarele din Mega Image de acum câteva luni de zile. Duminică, unitatea alimentară a fost amendată cu 20.000 de lei şi riscă să fie închisă pentru şase luni de zile.

Un șobolan aleargă printr-o patiserie din București

Duminică seara comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au avut parte de o adevărată surpriză în timpul unui control la o patiserie din Bucureşti. Un șobolan le-a trecut prin fața ochilor chiar în momentul în care verificau unitatea. Aceasta a fost amendată cu 20.000 de lei iar toată marfa, de aproximativ 300 de kilograme, a fost oprită de comercializare și aruncată.

Mai mult, patiseria a fost închisă temporar și acum există propunere de suspendare a activităţii pentru cel mult şase luni în urma neregulilor descoperite. ANPC a mers în control duopă ce o serie de imagini cu animalul respectiv au apărut în spaţiul public.

Comisarii instituţiie s-au autosesizat şi în seara de duminică, 28 noiembrie, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au făcut un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, nr. 258, din Sectorul 2 al Capitalei, locul în care fusese filmat animalul.

Șobolanul a fost filmat

Cum au ajuns, comisarii ANPC au descoperit un şobolan viu în incinta unităţii pe care l-au și filmat. De asemenea, ei mai mai găsit grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate; pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri; nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius; lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru și lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din aceste produse.

ANPC a decis și retragerea de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate în timpului controlului, aproximativ 300 de kilograme, oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult şase luni.

În urma controlului, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 de lei.

Totodată, ANPC a mai decis retragerea de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate în timpului controlului, aproximativ 300 de kilograme, oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult şase luni.

 

 

Cookies