Curtea de Apel a decis că Mitică Dragomir va fi cercetat în libertate

de:
15 apr. 2014
0 Afișari
Curtea de Apel a decis că Mitică Dragomir va fi cercetat în libertate

CAB a decis, marţi, că Mitică Dragomir va fi cercetat în stare de libertate. Magistrații de la Curtea de Apel care au respins contestația procurorilor. Decizia CAB este definitivă, informează Realitatea.net.

DUMITRU DRAGOMIR a declarat, marţi, că nu a minţit în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri de fotbal, precizând că este „nevinovat sută la sută” şi că nu are nicio temere.

„Nici ei nu au mințit, nici noi nu am mințit. RCS-ul a avut un intermediar, Liga a avut un singur intermediar. (…) Ei când au văzut că sunt vreo 20 și ceva de arestați, cu fel de fel de firme fantomă, le-am și spus că dacă eu sunt în vreuna dintre astea sau am stat cu vreunul de vorbă un minut în viața mea, dați-mi cea mai mare pedeapsă din lume”, a spus Dragomir, la Curtea de Apel București, după judecarea dosarului în care procurorii anticorupție au contestat decizia prin care Tribunalul București a decis ca fostul preşedinte al LPF să fie cercetat în libertate.
„Nu ştiu ce se va întâmpla. Mă duc acasă şi aştept verdictul. Nu am nicio temere. (…) Sunt nevinovat sută la sută. Procurorii pot să spună orice”, a spus Dumitru Dragomir.

Fostul preşedinte al LPF a adăugat că vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal a fost făcută în urma unei licitații publice.

„Eu am făcut licitaţie publică. De ce nu s-au cumpărat la licitaţie publică toate şi s-au cumpărat numai trei pachete? Acolo este întrebarea. (…) Eu ar trebui să fiu felicitat că am adus, în loc de 37 milioane, cât mi-au dat toate cluburile în scris, 57 de milioane”, a mai spus Dragomir.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 8 aprilie, cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir şi arestarea preventivă a oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire, în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor de televizare a meciurilor.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a decis cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir a arătat în motivare că probele anchetatorilor nu dovedesc, la acest moment, implicarea fostului preşedinte al LPF în „comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal”, câtă vreme acesta nu şi-a însuşit bani din presupusa infracţiune.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au anunţat că au început urmărirea penală în dosarul în care Mitică Dragomir este audiat şi locuinţa sa a fost percheziţionată. În esenţă, procurorii susţin că LPF a fost prejudiciată cu 3 milioane de euro din contractul pentru drepturile de transmisie a meciurilor de fostbal din Liga I. Pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013 şi 2013-2014, LPF a încasat peste 100 milioane euro, scrie gandul.info. 

Procurorii spun că, din acest contract, o firmă a primit un comision de 3 milioane de euro nemeritat. Anchetatorii susţin că acest comision a fost acoperit de un ”circuit financiar fictiv”. ”Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare”.

Cookies