Soarta câinilor vagabonzi, lăsată la mâna primarilor de sector

de:
12 apr. 2011
0 afișări
Soarta câinilor vagabonzi, lăsată la mâna primarilor de sector

În timp ce eutanasierea câinilor fără stăpân ar putea primi azi undă verde de la Parlament, primarii din Bucureşti au decis că instituţiile cele mai potrivite pentru a lua măsuri în privinţa animalelor sunt consiliile locale din fiecare sector. În acest sens va fi elaborat un proiect de hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

Dacă în sectoarele 1 şi 2 există deja adăposturi pentru animalele fără stăpân, primarii sectoarelor 4 şi 5 au anunţat că nu deţin fonduri pentru a construi aşa ceva. În această situaţie, primarul Sorin Oprescu a spus că, în funcţie de formula de buget ce va fi adoptată până la urmă la nivelul Municipiului Bucureşti, va ajuta sectoarele în construirea de adăposturi.

„După ce Primăria Generală va construi un adăpost pentru câini în Sectorul 4 voi prelua eu atribuţiile pe această problemă”, a spus primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

La întâlnirea de marţi dimineaţă au participat primarul general Sorin Oprescu, primarii de sector Andrei Chiliman şi Cristian Popescu Pideone şi reprezentanţi ai celorlalţi patru primari de sector. Chiliman a anunţat că nu este de acord cu eutanasia decât ca ultimă soluţie, în cazul animalelor foarte bolnave sau agresive, iar Piedone a spus, la rândul său, că nu crede în soluţia eutanasiei,

Cookies