Soarta Bucureştiului se decide la uşa cortului

de:
07 apr. 2011
0 Afișari
Soarta Bucureştiului se decide la uşa cortului

Cortul de la Piaţa Unirii este păstorit de Elena Sever, membră a Organizaţiei Femeilor Liberale Sector 3 de aproape trei luni şi, după cum se prezintă, liberală de-o viaţă. Are în subordine trei oameni pe care îi roteşte în funcţie de disponibilitatea acestora. Ea stă cel mai mult acolo, cu toate că trebuie să se împartă între partid şi familie. “Aseara am plecat la şapte şi mi-a părut rău. Mai erau oameni. N-am mai putut să stau pentru că am şi eu familie şi trebuia să-l culc pe ăla micu’”, mărturiseşte femeia.

În tura de dimineaţă este şi Bogdan Petrea, proaspăt membru al Organizaţiei de Tineret PNL. Cu temele bine făcute, la cerinţa reporterilor B365.ro de a informa asupra campaniei partidului său a început să turuie precum un televizor, cu mâinile la spate.

Într-o oră de muncă, pe listele cortului de la Unirii s-au adunat în jur de 30 de semnături. Elena Sever spune că majoritatea sunt oameni bine informaţi. Numai că, poate dintr-un ghinion, în cele 20 de minute câte au fost necesare unor scurte interviuri şi câtorva fotografii, au dat cu subsemnatul şi persoane care păreau că aveau probleme de ordin personal cu preşedintele PDL Bucureşti. “Semnez domle’ împotriva lu’ Udrea. Nu-mi place de ea!”, exclamă un cetăţean între două vârste, adăugând în răspuns şi câteva cuvinte licenţioase.

Ceva mai cerebral s-a arătat pensionarul Nicolae, de profesie medic, care a semnat alături de soţia sa: “E o prostie să se desfiinţeze sectoarele. Acestea există de mult timp. Dacă le desfiintează să facă măcar districte. E prea complexă administrarea Capitalei pentru un singur om. S-a ajuns aici pentru că nu există o gândire economică, ci doar politică”, explică pensionarul, fără să ştie însă că Legea Capitalei, promovată de Elena Udrea, nu prevede desfiinţarea sectoarelor.

Un alt tânăr care statea la rând după domnul Nicolae a cerut să semneze în grabă lista pentru referendum. N-a cerut explicaţii pentru ce dă cu subsemnatul însă nici nu i s-au oferit. I s-a întins doar un pliant lucios, tehnoredactat astfel încât să aducă a manifest de gherilă împotriva Elenei Udrea, ţinta împotriva căreia e concentrată campania. Nu lipsesc nici măcar urmele de gloanţe din pliant. O „gaşcă de bărbaţi”, cu Andrei Chiliman în frunte, s-a format să apere Bucureştiul de o femeie – scria Elena Udrea pe blogul său. În orice caz, fiecare paragraf din pliant este un atac la şefa PDL Bucureşti, mai puţine informaţii despre propunerile celor trei care susţin campania: Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone şi Crin Antonescu.   “Semnez pentru că ştiu ce şi cum! Hârtii nu vreau!”, spune grăbit acesta.

Preţ de câteva minute mai mulţi trecători s-au oprit, s-au uitat, unii dintre ei eu luat chiar şi câte un pliant, însă toţi au trecut mai departe. Atmosfera de lângă cort a fost întreţinută la un moment dat şi de un grup de măturători care în graba lor de a da cu mătura au deranjat câtiva trecători mai puţin calmi. Suficient timp cât să-şi facă apariţia Steliade Dumitru, “patronul” unui cort similar din sectorul 4.

Merge treaba?”, întreaba aceasta curios. “Poftiti si semnati!”, i-a replicat Elena Sever. După ce au schimbat câteva amabilităţi şi păreri despre vreme, cei doi au trecut la politică, numai că teritoriul decenţei a fost părăsit de liberalul în vârstă când a venit vorba de Elena Udrea, moment în care doamna Sever şi-a căutat de lucru într-un capăt al cortului. Liberalul, fost ţărănist, care, după cum se recomandă, este şi secretarul organizaţiei PNL Sector 4 pe problemele revoluţionarilor, s-a dezlănţuit la adresa şefei PDL.

Până joi la ora 12:00 doar 25 de corturi pentru strângerea de semnaturi pentru referendumul pe Legea Capitalei au fost ridicate, dintr-un total de 60 pentru care există autorizaţii. De sâmbătă până astăzi, organizatorii campaniei spun că un număr de aproape 48 de mii de bucureşteni şi-au dat acordul pentru un astfel de scrutin în condiţiile în care campania se va desfaşura pe durata a două luni de zile.


Cookies