VREMEA

Soarele toropește, sâmbătă, Capitala. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Soarele toropeşte sâmbătă Capitala. Maxima atinge 33 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu își face simțită deloc prezența, anunță rtv.net.

Duminică, răcirea vremii se va sesiza și în București. Amiaza îşi opreşte urcuşul gradelor la numai 26-27, cerul adună nori şi mai ales în prima parte a zilei plouă.

Luni, în Bucureşti, soarele redevine prezent. Vântul abia dacă se simte, iar temperatura creşte ceva mai hotărât până la 29 de grade la amiază.

Vreme caldă şi ploi pe litoral

Sâmbătă, soarele răsare convingător peste litoralul românesc, dar norii îl vor acoperi după amiază destul de hotărâţi să lase şi ploi pe seară şi la noapte. Dar până atunci, printre nori, se adună în aerul amiezii de la 27 la nu mai puţin de 30 de grade Celsius, în timp ce apa mării îi va răcori pe turişti cu cele 23-25 de grade promise la ţărm. Dar vremea nu e de partea celor care sperau să îşi prelungească bucuria de a sta la soare şi mâine, pentru că meteorologii anunţă schimbări bruşte şi neplăcute. Ploile ia locul cearşafurilor pe litoral, iar temperaturile scad până la valori de cel mult 24-26 de grade. Cu o inerţie la schimbare ceva mai mare, apa mării însă rămâne cam tot la 23-24 de grade.

Ploi, în week-end, la munte

Vremea este caldă sâmbătă şi la munte, mai ales în staţiunile din masivele montane vestice şi sudice, dar asta nu ne va scuti de ploi. Dimpotrivă, plouă în averse, cu fulgere, tunete şi rafale de vânt susţinute. În urma acestor ploi se vor acumula în scurt timp peste 20 de litri pe metru pătrat, iar grindina nu este nelipsită. Maximele însă nu vor lăsa de dorit. Aşteptăm 21 de grade în Predeal, 20 la Păltiniş şi 19 la Sinaia, iar pe Ceahlău vor fi 15 grade. Să ne bucurăm însă de aceste temperaturi, pentru că duminică nu numai că plouă peste zi, mai ales în Carpaţii Meridionali şi cei de Curbură, dar şi temperaturile scad, în condiţiile în care nici vântul nu e tocmai prietenos.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button