Soare, zăpadă, ploaie: cum va fi vremea la București și la munte, în următoarele trei zile

de:
01 feb. 2013
0 Afișari
Soare, zăpadă, ploaie: cum va fi vremea la București și la munte, în următoarele trei zile

În Capitală, vineri va fi o zi frumoasă şi caldă. Soarele va fi darnic cu razele lui, dar şi vântul va fi activ, iar temperatura maximă va fi de 10…11 grade.

Iarna este la ea acasa în zonele montane. Nu este prea frig, sunt valori termice relativ ridicate pentru această dată: 0 grade la Predeal, minus 1 grad la Sinaia şi la Păltiniş, minus 2 grade la Semenic si un grad peste zero la Stâna de Vale, dar suficient de scăzute încât să predomine ninsoarea. Vântul este activ, îndeosebi în zona înaltă unde va sufla cu 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Sâmbătă se încălzeşte uşor, aşa încât precipitaţiile aşteptate mai ales în Carpatii Occidentali vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie, dar de duminică se răceşte şi ninsorile se extind în toate masivele.

Prin urmare se aşteaptă un weekend prielnic pentru iubitorii sporturilor de iarnă – zăpada este din belsug şi măsoară 76 cm la Sinaia Cota, 55 cm la Predeal, 24 cm la Arieseni, 48 cm la Straja, 30 cm in Poiana Brasov si 50 cm la Paltinis.*

 

În Bucureşti, sâmbătă cerul se înnorează temporar şi deocamdată nu sunt anunţate ploi, dar dimineaţa şi seara sunt condiţii de ceaţă. Vântul nu mai este aşa de intens, iar maxima va fi de 6…8 grade.

În Bucureşti, duminică, cerul va fi înnorat, dimineaţa se va semnala ceaţa, apoi va începe să plouă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări spre seară şi în cursul noptii. Cu toate acestea temperatura este în continuare ridicată, de 8 grade, posibil chiar 10 grade in centru.

Cookies