Soare, temperaturi ridicate și, din când în când, adieri de vânt în București. ANM anunță vreme de vară în săptămâna 8-12 aprilie

08 apr. 2024
483 afișări
Soare, temperaturi ridicate și, din când în când, adieri de vânt în București. ANM anunță vreme de vară în săptămâna 8-12 aprilie
Soare, temperaturi ridicate și, din când în când, adieri de vânt în București. ANM anunță vreme de vară în săptămâna 8-12 aprilie | Sursă foto: Agerpres

Vremea din București este din ce în ce mai caldă, temperaturi înregistrate fiind demne de începutul verii, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii le transmit bucureștenilor că maximele termice din această săptămână vor fi cuprinse între 23-26 de grade Celsius.

ANM transmite prognoza meteo pentru București

Cu toate că ne aflăm încă în lunile de primăvară, temperaturile din București sunt mult mai mari decât ar fi normalul pentru această perioadă din an.

Astfel că, locuitorii orașului sunt sfătuiți să se îmbrace subțire și să se dea cu SPF, pentru că avem parte de vreme de vară în Capitală.

ANM a anunțat că în prima zi a săptămânii maxima termică din oraș va fi de 23 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul bate slab. Viteza medie a rafalelor va fi de aproximativ 15 km/h.

Pe timp de noaptea, minima termică scade considerabil, ajungând la 9 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul se menține slab. Viteza medie a rafalelor va fi de aproximativ 17 km/h.

Vremea se menține caldă toată săptămâna

În intervalul 9-12, temperaturile se vor afla într-un trend de creștere. Cele mai calde zile vor fi cele de la final de săptămâni (joi și vineri), conform prognozei pentru București transmise de ANM.

  • Marți 

Maxima termică a zilei va fi de 24 de grade Celsius și vom avea parte de un cer variabil. Vântul bate moderat, viteza medie a rafalelor fiind de aproximativ 20 de km/h.

Noaptea, temperatura va fi ceva mai scăzută în București. Minima termică a zilei de marți va fi de 10 grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul continuă să bată slab. Viteza medie a rafalelor se menține la circa 20 de km/h.

  • Miercuri 

La mijlocul săptămânii, bucureștenii au parte de o maximă termică de 25 de grade Celsius. Cerul va fi însorit, iar vântul bate slab în Capitală. Viteza medie a rafalelor va fi de aproximativ 20 de km/h în ziua de miercuri.

Peste noapte, minima termică înregistrată este de 10 grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul se menține slab. Viteza medie a rafalelor este de aproximativ 19 km/h.

  • Joi 

Ziua de joi este una plină de soare și cu temperaturi ridicate. Maxima termică va fi de 26 de grade Celsius, iar cerul va fi senin. Vântul bate slab, viteza medie a rafalelor fiind de 20 de km/h.

Minima termică a zilei ajunge la 10 grade Celsius, iar cerul se menține, în mare parte, senin. Vântul bate și el tot slab, viteza medie a rafalelor fiind de 20 de km/h.

  • Vineri

Finalul de săptămână aduce și el soare și temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Maxima termică a ultimei zile din acest interval este de 26 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte însorit, iar vântul bate slab. Viteza medie a rafalelor va fi de circa 17 km/h.

Seara de vineri este cea mai caldă din această săptămână. Minima termică înregistrată va fi de 13 grade Celsius, anunță ANM. Cu toate astea, cerul va fi predominant noros, iar vântul bate ceva mai tare. Viteza medie a rafalelor va fi de aproximativ 30 km/h.

Cookies