VREMEA

Soare și temperaturi de peste 5 grade Celsius. PROGNOZA METEO 18-20 FEBRUARIE

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Joi, ne mai încălzim până la amiază se adună 4…5 grade în tremometre, însă norii se tot adună pe parcursul zilei, iar spre seară şi în noaptea următoare apar condiţii de fulguială sau lapoviţă si posibil polei, dar fără vânt agitat.

Vineri, la amiază vor fi 6…7 grade, vremea uşor mai caldă decât ar trebui, cu soare tot mai prezent pe măsură ce norii se risipesc, fără precipitaţii şi fără vânt alert.

Sâmbătă va fi o zi destul de însorită, poate cu puţină ceaţă în zori, dar fără precipitaţii şi fără vânt peste zi şi cu 7…8 grade în termometre la amiază.

VREMEA ÎN ȚARĂ

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se încălzeşte, iar temperaturile revin la valorile normale pentru data din calendar, de la 0 grade în depresiuni spre 9 grade în Oltenia se vor înregistra la amiază. Iar cerul rămâne destul de degajat în vest şi sud-vest, însă în rest predomină norii, dar numai izolat apar şi câteva lapoviţe sau fulguieli trecătoare. Abia după căderea nopţii aria precipitaţiilor mixte se extinde şi apar condiţii pentru depuneri de polei. Iar vântul se intensifică şi el în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, sud-vestul Olteniei şi zona de munte, scrie romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Vineri, în jumătatea de vest a ţării vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, aici maximele zilei ating 10 grade la amiază, pornind de la 1…2 grade, izolat, în regiunile estice. Peste zi, soarele se arată mai generos tot prin vestul şi sud-vestul ţării, în timp ce în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei, norii încă trenează şi lasă pe alocuri precipitaţii slabe, mixte, ce izolat determină producerea de polei. Iar vântul încă suflă cu putere pe crestele montane şi pe litoral.

PROGNOZA METEO. Sâmbată, vremea se menţine uşor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în regiunile vestice, iar la amiază vor fi temperaturi de la 3 grade în estul ţării până la 12 grade în regiunile vestice. Iar soarele se arată din ce în ce mai generos şi norii, doar în răstimpuri mai adunaţi, lasă precipitaţii slabe, predominant ninsori pe alocuri la munte şi câteva burniţe sau fulguieli în restul teritoriului. Însă vântul încă rămâne alert în Banat, Moldova şi pe crestele montane. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud şi est, dar şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă sau nori de nivel jos.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar la scară întregii ţări vorbim despre temperaturi la amiază între 4 şi 13 grade. Ca aspect, vor fi câţiva nori în plus din când în când, dar îşi face loc şi destul soare, cu puţin vânt mai alert prin Moldova şi Dobrogea. Abia după căderea nopţii, în sudul şi sud-estul teritoriului, apar local precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, şi lapovite sau ninsori. Iar începutul săptămânii viitoare nu aduce vreo răcire a vremii, tot peste normele perioadei vor fi temperaturile, aşa că şi precipitaţiile, aşteptate local şi temporar în majoritatea regiunilor, vor fi mai ales sub forma de ploaie.

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button