ȘTIRI

Soacra ministrului Daniel Constantin, urmărită penal pentru luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează că procurorii DNA Piteşti au început urmărirea penală faţă de Cătălin Ionel Stoica, la data comiterii faptelor inspector principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, potrivit Mediafax. Stoica este suspectat de luare de mită, fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale), uz de fals şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Alături de acesta este cercetată, pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), soacra lui Daniel Constantin, Maria Pop, care la data faptelor era consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Argeş.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecţii Pop şi Stoica, în cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată, au primit 500 de lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate.

Tot atunci, susţine DNA, cei doi funcţionari au falsificat, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate. Acţiunea de fals consta în menţionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13 august 2013 – 15 august 2013, precizează DNA. În realitate, această activitate s-a efectuat, integral, în 12 august 2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

Apoi, arată procurorii, în 19 august 2013, Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegaţie) emis de AJFP Argeş, prin menţionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19 august 2013 – 21 august 2013, s-a deplasat, cu maşina personală, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecţia fiscală. Ulterior, Stoica a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport. DNA mai precizează că în acest dosar sunt urmărite penale şi alte persoane.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button