ARHIVA B365

Soțul cântăreței Sanda Ladoși rămâne în arest

Instanţa a respins ca nefondate şi recursurile declarate de Cristian Anton, Marian Drăgan, Cristian Ilie, Alexandru Tache şi Toader Voinea. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut astfel decizia din 5 octombrie a Tribunalului Bucureşti, care dispusese arestarea preventivă a celor şase inculpaţi. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că omul de afaceri Ştefan Tache şi ceilalţi cinci inculpaţi rămân în continuare în arest, scrie Mediafax. 

Recursurile celor şase persoane arestare pentru evaziune fiscală de aproape patru milioane de euro s-au judecat vineri la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa amânând pronunţarea pentru luni. Ştefan Tache a declarat, vineri, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, că este grav bolnav şi, fiind arestat, a fost nevoit să întrerupă tratamentul.

„De un an de zile stau prin spitale. Am fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică, diabet zaharat şi cancer la colon pentru care fac chimioterapie. Mi s-a pus acest diagnostic în ianuarie şi am fost operat în martie, iar vineri (11 octombrie, n.r.) ar fi trebuit să îmi fac un nou set de analize pentru a mă opera a doua oară, în Austria. (…) Pentru că am fost arestat, am fost nevoit să întrerup tratamentul. În două, trei săptămâni s-ar putea să cedez”, a spus Tache.

Soţul Sandei Ladoşi a precizat că este anchetat într-un alt dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în care are interdicţia de a părăsi ţara, însă procurorii i-au permis să plece la tratament. „Când a trebuit să plec la tratament în străinătate, cei de la DIICOT mi-au permis acest lucru, iar eu de fiecare dată m-am întors”, a subliniat Tache.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, în 3 octombrie, 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şase dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache. Procurorii DIICOT au cerut, în 4 octombrie, Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor şase persoane reţinute pentru evaziune fiscală. Instanţa a admis în 5 octombrie propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button