Șnițel cu „extra proteină” în București. Carne cu viermi, în vitrina unui fast-food din Sectorul 2 (Da, poza e de neprivit, scuze!)

23 aug. 2022
2660 Afișari
Șnițel cu
Șnițel cu "extra proteină” în București. Carne cu viermi, în vitrina unui fast-food din Sectorul 2 (Da, poza e de neprivit, scuze!) | Sursă foto: Captură TikTok-Cristina Harja

Control la un fast-food aflat în Sectorul 2 din București. Aceasta avea carne cu viermi în vitrina. Neregulile au fost filmate de o clientă care a postat clipul pe TikTok.

Carne cu viermi într-un fast-food din București

Imaginile ce arătau canea alterată, cu viermi, aflată în vitrina respectivului fast-food au ajuns virale pe o rețea de socializare.

Astăzi, 23 august 2022, polițiștii din Sectorul 2, împreuna cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au mers în control la respectiva locație, conform Antena 3.

Imaginile au fost filmate duminică noapte, în data de 21 august 2022, la un fast-food aflat în zona Baicului din Capitală.

Clienta a observat vitrina în timp ce îți aștepta comanda. După acest incident fata a plecat imediat din locul respectiv.

Îmi pare rău că nu am filmat mai mult, inclusiv personalul, dar șocul a fost mult prea mare și am plecat în secunda doi, a declarat clienta care a publicat filmarea pe rețelele de socializare.

@cristina_harjaÎmi pare rău că nu am filmat mai mult inclusiv personalul, dar șocul a fost mult prea mare și am plecat in secunda doi♬ sunet original – Cristina Harja

Ce sancțiuni au aplicat reprezentanții ANPC

În urma filmării, reprezentanții ANPC s-au sesizat și au mers în control la respectivul fast-food. Acești au fost însoțiți și de agenții de poliție din Sectorul 2.

În urma controlului efectual la fast-food-ul aflat în zona Baicului, operatorul economic a fost sancționat cu o amendă contravențională de 19.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la consum 187.7 kg de:

  • Carne,
  • Produse din carne,
  • Produse alimentare perisabile.

Pe lângă această amendă, reprezentanții ANPC au aplicat și măsura complementară a închiderii temporare a unității respective. Astfel că, prestarea de servicii va rămâne oprită, până la remedierea deficiențelor constatate.

Cookies